Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Blinde man te water bij Stationsbrug Middelburg

Toegevoegd: 31-10-2008, 12.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan de Blauwedijk aan de Stationsbrug in Middelburg is vanochtend een slechtziende man te water geraakt in het Kanaal door Walcheren.

Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Zierikzee, liep volgens omstanders het water in na het oversteken van de kruising met de Stationsstraat en de Loskade. Hij viel ongeveer twee meter naar beneden op de stenen in het water.


De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het slachtoffer op de kant de kunnen krijgen. De drenkeling werd uiteindelijk op een brancard met behulp van een ladderwagen op de kade gebracht.

Het slachtoffer is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Vlissingen vervoerd. De man liep ook een armbreuk op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Soldier (1-11-2008 om 16:54)
Dat het de schuld van de gemeente is, enz vind ik enorme onzin! Hoe kun je nu ieder stukje water of onveilig gebied gaan afzetten!! Je kan een land niet volledig gaan aanpassen zodat het safe is voor mensen met een handicap, dat is onmogelijk. Ga dan vrijwilligerswerk doen, en begeleid deze mensen!
Vonck (1-11-2008 om 15:30)
Zou geen moment getwijfeld hebben en deze man achteraan gegaan zijn. Misschien krijg ik hem niet op de kant maar zou hem wel boven water kunnen houden tot er hulpdiensten aanwezig zijn. Daar heb je echt geen speciale uitrusting voor nodig. Sterkte meneer!
Mimi (1-11-2008 om 14:02)
@Marieke (1-11-2008 om 1:56 uur) Een spoedig herstel voor je vader gewenst!
Mario (1-11-2008 om 13:40)
Ten 1e: Beterschap voor het slachtoffer. Ten 2e vind ik dat je niet kunt verwachten dat er overal een hek wordt geplaatst, dan zouden ze alle grachten in Middelburg moeten voorzien van een hek! Ten 3e m.b.t. het hulp bieden; het water is daar ondiep > naar beneden klimmen > slachtoffer helpen.
* (1-11-2008 om 09:32)
Vreselijk voor deze man, wat zal die geschrokken zijn, Beterschap!Het is wel makkelijk om te reageren als je er zelf niet bij bent geweest dat je erin moet springen, je brengt dan ook je eigen leven in gevaar doordat je onderkoeld kunt raken, en daar is de meneer ook niet mee geholpen..
Crb (1-11-2008 om 07:40)
Marieke......sterkte, voor je vader en voor jullie! Dattie er snel bovenop mag komen......
Cookie-instellingen beheren