Weerbericht:
Wisselend bewolkt en soms wat lichte (mot)regen. Vanmiddag veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Blinde man te water bij Stationsbrug Middelburg

Toegevoegd: 31-10-2008, 12.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan de Blauwedijk aan de Stationsbrug in Middelburg is vanochtend een slechtziende man te water geraakt in het Kanaal door Walcheren.

Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Zierikzee, liep volgens omstanders het water in na het oversteken van de kruising met de Stationsstraat en de Loskade. Hij viel ongeveer twee meter naar beneden op de stenen in het water.


De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het slachtoffer op de kant de kunnen krijgen. De drenkeling werd uiteindelijk op een brancard met behulp van een ladderwagen op de kade gebracht.

Het slachtoffer is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Vlissingen vervoerd. De man liep ook een armbreuk op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marieke (1-11-2008 om 01:56)
Het gaat om mn vader, die morgenochtend geopereerd wordt aan zijn bovenarm en zijn hielbeen is ook gebroken.. Altijd moet er eerst zoiets gebeuren voor er actie wordt ondernomen, hoop dat Gemeente Middelburg dit als een wijze les ziet.. Jammer alleen dat mn vader hier de dupe van is..
Bram (1-11-2008 om 00:06)
@ beroepsduiker: de standby duiker moet binnen 30 seconden in het water kunnen zijn. Deze gaat met vinnen en al aan via de trap naar beneden met zijn gezicht naar voren en zijn armen naar achter om de trap vast te houden
Truckster (31-10-2008 om 22:29)
Ik wou even reageren op ik want wat jij zei is niet normaal je hoeft gewoon niet aan de juiste spullen te denken als je een zwemdiploma hebt doe je jas uit en spring in het water daar hoef je toch niet over na te denken doe normaal, vies of niet vies je MOET een mensen leven redden als het nodig is
MEL (31-10-2008 om 19:37)
Een vrouwtje dat ik ken heeft een opvouwbare stok, zoals de meeste slechtzienden bij zich hebben. In Axel hebben ze speciale oversteekplaatsen voor slechtzienden en daar lopen geribbelde tegels, zo iemand kan aan de hand daarvan zijn pad vinden. Een hond is duurder en hekwerk ook.
Louwerse (31-10-2008 om 19:03)
Ik ben de timmerman die na ongeveer 3 minuten bij het ongeval aankwam. Als je na 3 minuten aankomt, en je ziet dat er inmiddels al 15 man staan te kijken, dan moet je je schamen als omstander (KIJKER). Maar dit zal wel met onze huidige maatschappij te maken hebben.
Theo van Pul (31-10-2008 om 18:58)
Uitgerekend op de plaats waar de voetgangersoversteekplaats ligt ontbreekt er een hekwerk langs de kadewand. 10 meter verderop langs het talud is wel hekwerk aanwezig. Waarom dit niet tot de brug doorgetrokken zoals dit aan de overzijde van de stationsstraat wel is gebeurd? Een grove blunder
Cookie-instellingen beheren