Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 2 km

Zeeschip vast bij Vlissingen

Toegevoegd: 02-11-2008, 12.10 uur
Door: Omroep Zld/HVZ
VLISSINGEN - De waterpolitie onderzoekt de stranding van een zeeschip in de Westerschelde bij Vlissingen. Zondagochtend om 2.15 uur strandde het schip dat voer onder de vlag van de Bahamas op de wal ter hoogte van de kerncentrale.


De zogenaamde 'fruitjager' is 158 meter lang en vaart onder de vlag van de Bahamas. Het schip was op de terugweg van Antwerpen naar Santa Marta Colombia met afgekeurd fruit. De Filippijnse bemanning voer onder loodsaanwijzing.

Ter hoogte van de kerncentrale ontstond er vermoedelijk in de machinekamer een technisch mankement, waardoor het schip strandde. Het schip werd rond 03.30 uur losgetrokken door vier sleepboten en naar de Bijleveldhaven in het Sloegebied van Vlissingen gesleept.

De Waterpolitie, unit Zeeuwse stromen, hoort de kapitein, de stuurman en de loods. Als na inspectie blijkt dat het schip geen lekkage heeft opgelopen dan zal het schip worden vrijgegeven.

Aan boord bevond zich ook één container met gevaarlijke stoffen, klasse 9. Deze container met o.a. schoonmaakmiddelen leverde geen gevaar voor de omgeving op.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jasper (2-11-2008 om 20:29)
Was ietsje verder ter hoogte van IPV. Toen ik uit het raam van ons kantoor keek zag dat er wel vreemd uit, net alsof de boot binnen kwam varen. Gelukkig was het met behulp van de slepers Schouwenbank en Anton V vlot opgelost.
Cookie-instellingen beheren