Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

Man gepakt na wilde achtervolging

Toegevoegd: 07-11-2008, 16.49 uur
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - De politie heeft gisteravond samen met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) na een wilde achtervolging een automobilist aangehouden en meegenomen naar het bureau.


De automobilist was rond 21.45 uur opgevallen bij een team van de KMAR dat een controle hield op de Tractaatweg. De man onttrok zich aan de controle door de Vissersverkorting in te rijden, een straat waar een gesloten verklaring geldt.

Omdat de marechaussees de automobilist toch graag wilden controleren werd een achtervolging ingezet. Ook de politie werd ingeschakeld. De achtervolging werd bijna een wild-west-tafereel: er werden snelheden bereikt van tegen de 150 kilometer per uur op wegen waar 60 is toegestaan.

Door de bebouwde kom van Westdorpe scheurde de automobilist met 90 kilometer per uur zodat wandelaars voor hen opzij moesten springen. Uiteindelijk reed de man tegen de richting in de Buthdijk op. Hierna stopte de bestuurder in de Troelstralaan in Axel en doofde zijn verlichting, in de hoop dat men hem niet zou opmerken.

Helaas voor hem was dat wel het geval. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Hij bekende dat hij weg wilde rijden bij de controle, omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dat was enige tijd geleden ingenomen vanwege roekeloos rijgedrag.

Vanmorgen is de man, na overleg met de officier van justitie, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vaisonne (7-11-2008 om 18:07)
Mmmm, rijbewijs ingenomen voor roekeloos rijgedrag? wat vreemd........
Frans (7-11-2008 om 17:44)
Waarom de auto niet in beslag nemen??
Cookie-instellingen beheren