Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man gepakt na wilde achtervolging

Toegevoegd: 07-11-2008, 16.49 uur
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - De politie heeft gisteravond samen met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) na een wilde achtervolging een automobilist aangehouden en meegenomen naar het bureau.


De automobilist was rond 21.45 uur opgevallen bij een team van de KMAR dat een controle hield op de Tractaatweg. De man onttrok zich aan de controle door de Vissersverkorting in te rijden, een straat waar een gesloten verklaring geldt.

Omdat de marechaussees de automobilist toch graag wilden controleren werd een achtervolging ingezet. Ook de politie werd ingeschakeld. De achtervolging werd bijna een wild-west-tafereel: er werden snelheden bereikt van tegen de 150 kilometer per uur op wegen waar 60 is toegestaan.

Door de bebouwde kom van Westdorpe scheurde de automobilist met 90 kilometer per uur zodat wandelaars voor hen opzij moesten springen. Uiteindelijk reed de man tegen de richting in de Buthdijk op. Hierna stopte de bestuurder in de Troelstralaan in Axel en doofde zijn verlichting, in de hoop dat men hem niet zou opmerken.

Helaas voor hem was dat wel het geval. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Hij bekende dat hij weg wilde rijden bij de controle, omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dat was enige tijd geleden ingenomen vanwege roekeloos rijgedrag.

Vanmorgen is de man, na overleg met de officier van justitie, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Imre (9-11-2008 om 19:40)
Deze man hieft wat mij betreft nooit meer een rijbewijs te krijgen, die leert het toch nooit.
Een bewoner (9-11-2008 om 01:01)
Het was een sensatie hier bij ons in de straat,de man is goed hardhandig aangepakt,maar daar praat men niet over.. rijbewijs kunnen ze niet invorderen want die heeft hij niet,en de auto is al terug bezorgd.Gewonden waren er niet , het is allemaal goed afgelopen.. afz een bezorgde bewoner
Frans (7-11-2008 om 21:20)
En dat is dan ook nog verantwoord? Hadden doden kunnen vallen.
Heel dom (7-11-2008 om 20:51)
Wat dom als je zoiets doet. Is die kerel wel helemaal normaal toch?? Lijkt me verstandig dat dit even uitgebreid getoetst word. Nu is toch ook wel z'n auto afgepakt mag ik hopen. Je zal daar maar gefietst of gelopen hebben, en even over willen steken, tsss
Hennie (7-11-2008 om 19:05)
Hoe is het nou in Godsnaam mogelijk dat zo'n hufter wordt vrijgelaten? Nederland is echt rijp voor een Tiranie! Politie zijn watjes en Rechtbanken rijp voor de sloop!
Oc (7-11-2008 om 18:54)
Stom natuurlijk zonder rijbewijs,die zal het ook nooit leren goed dat er weer niemand slachtoffer is geworden van die wild-west taferelen en....over roekeloos rijden gesproken,rijbewijs gewoon niet meer terug-geven een gevaar op de weg
Cookie-instellingen beheren