Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Redders in het zonnetje gezet door burgemeester

Toegevoegd: 12-11-2008, 17.40 uur
Redders in het zonnetje gezet door burgemeester
Door: JW Kempeneers
THOLEN - Drie inwoners van de gemeente Tholen zijn dinsdagavond door burgemeester W. Nuis in het zonnetje gezet voor hun heldhaftige optreden in februari vorig jaar.


De drie redden toen mevrouw Sylvia van der Meijden uit haar te water geraakte auto langs de Broekseweg in Oud-Vossemeer. De drie Tholenaren ontvingen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een bronzen medaille.

De auto van Van der Meijden belandde destijds op de kop in een brede watergang. Filip Bogert uit Poortvliet die op dat moment passeerde bedacht zich geen moment en schoot te hulp. Samen met de heren B.W. Potappel en P.A.C. Scherpenisse lukte het hem om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden en haar op het droge te helpen. Burgemeester Nuis gaf met een citaat aan dat het gemakkelijk is om op veilige afstand moedig te zijn. De geëerde redders hebben er volgens hem echter blijk van gegeven dat zij zo niet gehandeld hebben, maar daadkrachtig en snel hebben opgetreden. Terwijl de drie personen de vrouw uit de auto konden halen had de broer van Bogert, André, de hulpdiensten gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwamen konden zij zich direct ontfermen over het slachtoffer.

Dat niet alleen het Thoolse gemeentebestuur en mevrouw Van der Meijden erg te spreken waren over de inzet van de drie mannen bewijst de uitreiking van drie bronzen medailles namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze maatschappij stelt zich sinds haar oprichting in 1767 het doel om personen te eren, die anderen uit een situatie van bijna-verdrinking hebben gered. Van der Meijden sprak een dankwoord uit tegenover haar redders en gaf aan dat de toegestoken hand van Bogert voor haar veel heeft betekend. Ze uitte zich dan ook zeer erkentelijk richting haar redders.

Naast deze onderscheidingsceremonie in het Thoolse gemeentehuis werd ook de duikploeg van brandweer Tholen in het zonnetje gezet. Zij behaalden afgelopen zomer de eerste plaats op de landelijke duikwedstrijden voor de brandweer in Vianen. Ook werden zij ingezet bij het ongeval van Van der Meijden in februari vorig jaar.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mij (14-11-2008 om 07:28)
Is het niet onze plicht om mensen te helpen????
J. Zandbergen-Kooiman (13-11-2008 om 08:17)
Kijk, dat vind ik nou eens goed werk.Deze mensen hebben zeker dubbel en dwars een beloning verdiend.En daar mag dan ook best wel een reactie op komen.I.p.v alleen de nare en negatieve dingen. Bravo Heren
Crb (12-11-2008 om 22:02)
Dat is nou nog eens leuk nieuws tussen alle ellende die je dagelijks over je uitgestort krijgt en waar je depri van wordt en je afvraagt of je 's avonds nog wel naar buiten kunt op je fietsje! Mensen die zonder aarzelen een ander te hulp schieten....!!!! Respect!!!
Kees (12-11-2008 om 20:29)
Ruim anderhalf jaar later, maar toch.
Cookie-instellingen beheren