Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 205 km

Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg

Toegevoegd: 14-11-2008, 10.52 uur
Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Met de sirenes van een kleine tien ambulancevoertuigen maakten de medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Zeeland (RAVZ) vanochtend precies duidelijk wat er met 'hun' ambulancedienst aan de hand is: er dreigt een ramp als er geen extra geld komt voor de dienst.
 
Een groep van ongeveer dertig medewerkers van de ambulancedienst voerde vanochtend actie op het Abdijplein in Middelburg. Ze dienden bij de provincie een motie in om er voor te zorgen dat Zeeland en de verschillende gemeenten met geld over de brug komen om de RAVZ weer financieel gezond te maken. Gebeurt dat niet, dan staan er banen op de tocht en zullen ingrijpende bezuinigingen moeten worden doorgevoerd.


Vorige week dinsdag voerden de ambulanceteams ook al actie. Toen vroegen zij voor het stadhuis in Vlissingen om de aandacht van het Vlissingse gemeentebestuur.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een bezorgde burger (14-11-2008 om 13:53)
Het is onbegrijpelijk dat een directeur de RAVZ zo ten gronde kan richten. Zowel de gemeentes als de provincie zijn mede verantwoordelijk. Zij grepen als controlerende instantie niet in. Nu moeten ze wel ingrijpen. Red de RAVZ !!! Laat ze niet stikken zij laten mensen ook niet stikken.
Jan Verdam (14-11-2008 om 13:47)
Zelf werkzaam geweest bij Brw. Vlissingen. In die tijd verzorgden wij het ambulancevervoer voor St. Ambulancedienst Walcheren. Ondanks de FLO voor 55 jarigen die toen ook al van toepas-sing was, waren er door goed management geen tekorten. Wellicht zinvol om bestuur RAVZ de wacht aan te zeggen.
Bep meedendorp (14-11-2008 om 13:13)
Het is van de zotte dat er geen geld is voor ambulance. ze zijn iedere dag hard nodig .dus dat geld moet er gewoon komen. geef balkenende iets minder ??. er kunnen en mogen geen ontslagen vallen.
Zeeuwse (14-11-2008 om 12:26)
Daar mogen ze niet op bezuinigen, laat de ministers maar wat van hun salarissen afstaan voor de ambulances die ministers verdienen meeeeeeeeeeeeeeeer dan genoeg
Ard (14-11-2008 om 12:17)
De ambulancedienst draaide tot 2005 gezond, toen kwam nieuw management en ging het fout, dat mag niet over de rug van de medewerkers EN de patienten bezuinigd worden??, Verantwoordelijke, management en raad van toezicht, onder leiding van de dhr van der Zaag moeten ons dat maar eens uitleggen.
Eerlijk mezelf (14-11-2008 om 11:25)
De ambulancemensen hebben gelijk. Want reddende mensen moeten goed beloond worden. Ze redden mensenlevens en dat is niet te missen in onze samenleving. Iedereen krijgt altijd te maken met de ambulance. Dus het ambulancepersoneel verdient beter!
Cookie-instellingen beheren