Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 150 km

Stikstoflekkage bij Yara Sluiskil

Toegevoegd: 17-11-2008, 14.24 uur
Door: Omroep Zeeland/HVZ
SLUISKIL - Bij Yara aan de Industrieweg in Sluiskil is maandag-
middag een stikstoflekkage ontstaan. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.
 
De lekkage ontstond rond 14.05 uur. De bedrijfsbrandweer kreeg assistentie van de gemeentelijke brandweer. Vanuit Axel en Terneuzen zijn bluswagens opgeroepen. De Terneuzense brandweer heeft verder een hoogwerker en een gaspakkenteam ter plekke gestuurd.


Volgens de brandweer levert de ontsnapte stikstof geen risico op voor de volksgezondheid. Alleen in de ruimte waar het gas is vrijgekomen, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen.
De oorzaak van de lekkage is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (18-11-2008 om 11:43)
Wat wij inademen is 21 % zuurstof, 78 % stikstof en 1 % overige gassen. toch????? Theo, je hebt gelijk hoor. :-)
Achiel van 't Hof (17-11-2008 om 22:00)
Hopelijk is Theo geen bevelvoerder bij een brandweerkorps of op 1 of andere manier verantwoordelijke. Als er een grote hoeveelheid stikstof vrijkomt is dat wel degelijk gevaarlijk, indien het percentage zuurstof zodaning is verminderd door de vrijgekomen stikstof val je gewoon ter plekke dood.
Jos (17-11-2008 om 20:08)
Een gaspakken team is een gespecialseerde groep zij beschikken over de kennis welke kleding in bepaalde gevallen gedragen moet worden.Hierbij kun je denken aan extreeme hitte,koude,giftigheid,iriterend,bijtend,verstikkend en nog veel meer van dat soort zaken.Ieder kooktoestel is geen gasstel.
Theo (17-11-2008 om 18:21)
Als er geen andere stoffen vrijkomen dan stikstof, is een gaspak niet nodig. Het wordt niet opgenomen door de huid en dat is een reden om gaspakken te dragen. Gewone uitrukkleding met ademlucht is voldoende. Maar ik neem aan dat de OVD en ROGS argumenten genoeg hadden om een gaspakinzet te doen.
Mario (17-11-2008 om 18:19)
@hennie: binnen het brw-wezen zijn er zat mensen met verstand van chemische stoffen zoals stikstof. Hiervoor hebben we de officieren en de adviseur gevaarlijke stoffen. Tevens behoort gevaarlijke stoffen volgens mij gewoon deels tot de opleidingsstof voor de meeste rangen bij de brandweer.
Theo (17-11-2008 om 18:18)
@Hennie: Kennelijk heb jij ook geen benul: Stikstof reageert niet met zuurstof. Het zal wel opmengen met de omgevingslucht.
Cookie-instellingen beheren