Weerbericht:
Later vanavond en veen toenemende kans op mist. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Stikstoflekkage bij Yara Sluiskil

Toegevoegd: 17-11-2008, 14.24 uur
Door: Omroep Zeeland/HVZ
SLUISKIL - Bij Yara aan de Industrieweg in Sluiskil is maandag-
middag een stikstoflekkage ontstaan. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.
 
De lekkage ontstond rond 14.05 uur. De bedrijfsbrandweer kreeg assistentie van de gemeentelijke brandweer. Vanuit Axel en Terneuzen zijn bluswagens opgeroepen. De Terneuzense brandweer heeft verder een hoogwerker en een gaspakkenteam ter plekke gestuurd.


Volgens de brandweer levert de ontsnapte stikstof geen risico op voor de volksgezondheid. Alleen in de ruimte waar het gas is vrijgekomen, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen.
De oorzaak van de lekkage is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (19-11-2008 om 12:35)
Laat alle mensen die het hier allemaal zo goed weten zich maar eens aanmelden bij de vrijwillige brandweer. Is het tekort daar gelijk opgelost :)
Medewerker (19-11-2008 om 00:20)
Er bestaan geen pbm`s (beschermingsmiddelen) waarmee je door vloeibare n2 van -180 °C kunt wandelen.
Gaspakdrager (18-11-2008 om 23:09)
Jongens,er is 200.000 liter vloeibare stikstof gelekt! Jullie hebben allemaal een beetje gelijk maar wat beslis je op dat moment, als bevelhebber cq. ovd. Het was er steenkoud vandaar de gaspakken inzet. Iedere situatie moet je proberen inschatten en dat valt niet altijd mee!! Alleen achteraf.
Theo (18-11-2008 om 20:31)
@Achiel: Sterker nog, ben officier. Je het gelijk dat een grote hoeveelheid stikstof ook in de open lucht dodelijk kan zijn. Ik heb ook nooit het tegendeel beweerd. Maar dan heb je aan een gewoon uitrukpak en ademlucht toch voldoende bescherming en heb je geen gaspak nodig.
Achiel van 't Hof (18-11-2008 om 19:58)
Stikstof is heel iets anders dan co2, maar toch is al menig cafe baas gestikt bij een lekkage van de cylinder in zijn bierkelder. En als je denkt dat stikstof ongevaarlijk is steek je hoofd dan maar eens in een met N2 gevulde tank. Je hebt dan nog ongeveer 10 seconden te leven.
Rrrr (18-11-2008 om 16:59)
Volgens mij snappen sommige mensen niet dat de ontsnapte hoeveelheid ietsjes meer is als wat in n co2cilindertje zit van een tap. En die 21% zuurstof onbreekt wel bij een dermate grote lekkage.Laten we zulk werk aub aan de profs over laten en gewoon over voetbal ofzo gaan zeuren ;)
Cookie-instellingen beheren