Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

BOA's Kapelle gaan ook boetes uitdelen

Toegevoegd: 17-11-2008, 15.39 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Kapelle gaan binnenkort ook boetes uitdelen.


Sinds 1 september zette de gemeente de BOA's in voor het controleren op kleine overtredingen, zoals het verkeerd aanbieden van huishoudelijk afval, overlast door hondenpoep, niet aangelijnde honden, fout parkeren, het dumpen van zwerfvuil en het verkeerd stallen van aanhangwagens.

In de afgelopen periode werd in de meeste gevallen alleen waar-
schuwend opgetreden. Vanaf heden gaan de BOA's echter ook over tot het schrijven van processen-verbaal. De opsporingsambtenaren treden geheel zelfstandig op. Dat houdt in dat ze zelf bepalen of iets gevaarlijk is en of het overlast veroorzaakt.

Dat wil volgens de gemeente dus ook zeggen dat niet altijd dezelfde sanctie zal worden opgelegd. De gemeente zelf heeft echter geen volledige zeggenschap over de BOA's. Ze vallen immers onder het toezicht van het gezag van de Officier van justitie en het Openbaar Ministerie. Het gemeentebestuur heeft dus niet de mogelijkheid om processen-verbaal in te laten trekken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Feike (17-11-2008 om 19:07)
VLISSINGER, vooropleiding GEEN, een schriftelijke cursus van 6 maanden via het NHA, dat is alles, dan ben je bijzonder opsporingsambtenaar, dit is toch niet serieus te nemen, het is bijna ongeschoold werk en ze dan deze bevoegdheid geven is vragen om moeilijkheden
Maurice (17-11-2008 om 18:57)
Waar gaan we in dit land naartoe? Bel de kliklijn als u de hond van de buurman in de bosjes ziet plassen. Normen en waarden kun je niet afdwingen door overal maar proces-verbaal voor te schrijven. Maarja, wie schrijft die blijft!
Answester (17-11-2008 om 18:50)
T is te hopen dat de BOA`S inderdaad wel gelijke monikken gelijke kappen aanhouden. Anders is er geen over/toezicht te handhaven natuurlijk.
Een Kapellenees (17-11-2008 om 18:50)
Bij gebrek aan politietoezicht moet je toch wat hè? Enne..... die BOA's hou je op deze manier (waarschijnlijk) uit een uitkering, doe ze tenminste nog iets..........
Peter (17-11-2008 om 18:31)
Dit gaat nog wat worden:D BOA`s sterkte
Vlissinger (17-11-2008 om 17:56)
En wat vooreen opleiding hebben deze BOA's wel niet gehad? Als dit net zo een niveau is als menig stadwachter/parkeerwachter dan hebben ze in Kapelle figuren die een mooi pakje mogen dragen en die gelijk denken de dictator te mogen uithangen.
Cookie-instellingen beheren