Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Schip in problemen tijdens eerste reis

Toegevoegd: 17-11-2008, 17.54 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN  - Op de Westerschelde bij Terneuzen is maandag een zeeschip in problemen geraakt tijdens haar eerste reis.


Het schip, varend onder Nederlandse vlag en met een lengte van 110 meter, was onderweg van Friesland naar Antwerpen om daar haar eerste lading in te nemen. Ter hoogte van Terneuzen raakte het schip plotseling onbestuurbaar.

Het schip liep volledig uit zijn koers en raakte hierbij een markeringston. Het lukte de bemanning het schip weer onder controle te krijgen door over te schakelen op handbesturing. Uit voorzorg werd het schip ten anker gebracht.

Na inspectie bleek dat het gyrokompas defect was. Het schip voer op handbesturing en gebruik makend van het magnetisch kompas door naar Antwerpen. Daar zijn specialisten aan boord gegaan om het kompas te repareren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (18-11-2008 om 18:06)
Inderdaad Gevaarlijk 110 meter schip uit de koers. 2 Gyrokompassen inbouwen , als er een niet werkt? Alarm en kan zolang het schip niet op handbedienig is geschakeld op het nog goed werkende kompas . verder varen , daar de boordcomputer bij sturing naar stuurboord het defecte kompas kan vinden.
PeterH (17-11-2008 om 18:36)
Dat is geen beste maidentrip voor dit nieuwe schip. Tijdens de eerste paar reizen komen er altijd zaken naar boven die nog niet helemaal naar behoren werken maar dit is toch wel een heftig en bovenal gevaarlijk mankement
Cookie-instellingen beheren