Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 264 km

Vrachtauto gekanteld op Buthweg bij Axel

Toegevoegd: 18-11-2008, 18.56 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
AXEL - Op de kruising van de op-/afrit van de Tractaatweg (N62) met de Buthweg bij Axel is dinsdag aan het einde van de middag een vrachtauto gekanteld.
 
De truck wilde volgens een getuige rond 16.30 uur vanaf de Buthweg de Tractaatweg op draaien toen deze plotseling kantelde. De brandweer werd opgeroepen om de 42-jarige chauffeur, afkomstig uit de gemeente Hulst, te helpen om uit zijn cabine te klimmen. Hij liep een hoofdwond op.
 
Een grote warmtewisselaar die in de laadbak van de vrachtwagen lag, rolde hier uit en kwam op het wegdek tot stilstand. Er zijn twee telekranen ingezet om de truck en de wisselaar, met een gewicht van 10 ton, weer overeind te krijgen.
 
Door het ongeluk was de afslag Axel van de Tractaatweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Luc (18-11-2008 om 19:38)
W.wisselaar lag los in de laadbak en was niet gefixeerd,het kan aan mij liggen hoor,maar wat zou er gebeuren als je er een bocht mee neemt?Jawel,hij gaat rollen!En wat zou de vrachtwagen doen,die kanteld om door de plotselinge gewichtsverplaatsing.Gelukkig is de chauffeur er goed mee weggekomen.
Joey (18-11-2008 om 19:31)
Hmm zoals ik hier op het eerste gezicht zie zal deze wel niet vast hebben gelegen in de bak, bij het nemen van de bocht gaan rollen cq schuiven , een beetje middelpunt vliedende kracht , hoog gelegen massa en dan loop je een risico dat..
Cookie-instellingen beheren