Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt televoorgeleiding in gebruik

Toegevoegd: 18-11-2008, 22.42 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft sinds vandaag de beschikking over zogeheten televoorgeleiding.


Met behulp van audiovisuele apparatuur kunnen voorgeleidingen tussen de hulpofficier van justitie en een verdachte via een televisiescherm plaatsvinden. Dit werkt kosten- en tijdsbesparend, aldus de politie. Door de nieuwe techniek hoeft de hulpofficier niet veel kilometers meer te maken naar het bureau waar de verdachte zich bevindt. Hij/zij kan zich daardoor meer richten op andere werkzaamheden.

Ook politiemensen profiteren van deze nieuwe wijze van voorgeleiding. De tijd dat verbalisanten moeten wachten op de komst van de hulpofficier vervalt.

Hierdoor kunnen zij eerder en meer op straat zijn om daar hun werkzaamheden uit te voeren.

Door een hoogwaardige beeld- en geluidsweergave kunnen zowel de verbale als de non-verbale reacties van de verdachte worden waargenomen door de hulpofficier van justitie. De hulpofficier is volledig 'master and commander' over de apparatuur. Dat houdt in dat hij/zij de apparatuur op zowel zijn/haar locatie als op de locatie waar de verdachte zich bevindt volledig kan bedienen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren