Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichtster opgepakt in supermarkt Kapelle

Toegevoegd: 19-11-2008, 22.27 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - In een supermarkt in Kapelle is woensdagmiddag een 27-jarige Roemeense vrouw aangehouden die geld inzamelde voor een hulporganisatie die niet bleek te bestaan.


Mensen werd gevraagd geld te geven en hun adresgegevens in te vullen op een lijst. Het geld stopte ze in haar eigen zak. Uit het totaalbedrag van de ingevulde formulieren bleek dat ze al ruim 400 euro had ingezameld.

De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de politie is vandaag ook een soortgelijke melding uit Koudekerke binnengekomen. Daar werd op dezelfde manier bij een supermarkt geld ingezameld.
 

Het vermoeden bestaat dat de vrouw deel uitmaakt van een groep Oost-Europeanen die mogelijk op meerdere plaatsen in Zeeland actief is en op deze manier geld inzamelt voor goede doelen die niet bestaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvon (20-11-2008 om 12:22)
Maandag was ik bij die supermarkt en zag haar ook staan ze douwde bekant t papier in me handen maar ik geef toch niks aan mensen die bij die supermarkten staan te bedelen. Ik ben t er ook mee eens gelijk terugsturen die handel
Mimi (20-11-2008 om 12:08)
@Marja ( 06:47 uur): Leuk dat je het voor deze oplichters wilt opnemen omdat het toevallig buitenlanders zijn maar een oplichter is een oplichter. Nederlander of niet. En buitenlanders? Ja, die kan je terugsturen! (Let wel: we hebben het hier niet over vluchtelingen maar over uitvreters!)
MotoRob (20-11-2008 om 11:49)
@Marja, Het is heel vaak de jeugd hier in Nederland, het gros van alochtone afkomst, dus met "wij Nederlanders" zou het best wel eens mee kunnen vallen, gewoon op Geert stemmen net als John en ik, dan ben je er zo vanaf.
Chantal (20-11-2008 om 11:14)
Inderdaad, terugsturen op eigen kosten en een flinke boete betalen....het rechtssysteem in NL is toch zo gemakkelijk...laat ze dit maar 's in eigen land proberen!!
Frans 1 (20-11-2008 om 11:10)
Dat komt mij zeer bekend voor.Ook bij belgische supermarkten gebeurde dat regelmatig.'s Avonds worden ze dan opgehaald door een dure Mercedes. Geef niets!Trap er niet in. Dat en nog veel meer ellende hebben we te danken aan de open grenzen.
Eric (20-11-2008 om 10:41)
Wat een domme reacties! Die vrouwen worden meestal gedwongen dit te doen, en moeten daarbij hun geld afgeven aan criminelen, en wat het inzamelen van die adressen betreft..........daar gaan de criminelen zelf op bezoek om meer te halen.
Cookie-instellingen beheren