Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Oplichtster opgepakt in supermarkt Kapelle

Toegevoegd: 19-11-2008, 22.27 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - In een supermarkt in Kapelle is woensdagmiddag een 27-jarige Roemeense vrouw aangehouden die geld inzamelde voor een hulporganisatie die niet bleek te bestaan.


Mensen werd gevraagd geld te geven en hun adresgegevens in te vullen op een lijst. Het geld stopte ze in haar eigen zak. Uit het totaalbedrag van de ingevulde formulieren bleek dat ze al ruim 400 euro had ingezameld.

De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de politie is vandaag ook een soortgelijke melding uit Koudekerke binnengekomen. Daar werd op dezelfde manier bij een supermarkt geld ingezameld.
 

Het vermoeden bestaat dat de vrouw deel uitmaakt van een groep Oost-Europeanen die mogelijk op meerdere plaatsen in Zeeland actief is en op deze manier geld inzamelt voor goede doelen die niet bestaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Shell Roosevelt (21-11-2008 om 21:45)
Toch zijn deze wandelende theemutsen vrij goed herkenbaar: Ze proberen je nepgoud te verkopen, of andere goederen die je dan in een 'nieuwe gesloten' verpakking af kunt nemen. Ze schooien om van alles en nog wat... En er lopen altijd wel van die bodyguards met met te dikke wenkbrauwen in de buurt.
De melder (21-11-2008 om 14:33)
Dus wie is er nu eigenlijk niet zo slimbezig?De vrouw die in 1dag een heel maandsalaris of meer bij elkaar jat en een minimaal risico om lekker warm opgesoten te worden.De politie die veel telaat komt en die niks kan, mag en doet.Of de mensen die maar klakeloos geld geven en hun naam,adres enz.
Tom (20-11-2008 om 21:58)
Enkele weken geleden kwam er zo'n figuur in mijn winkel met een lijst met handtekeningen of ik wilde meedoen met een krabbel en een gift. Heb nee gezegd, paar minuten later stond de politie bij mij navraag te doen over deze oplichtster. WEES DUS GEWAARSCHUWD!
Matthijs (20-11-2008 om 20:47)
De politiek? lef tonen? LOL! zolang als er van die slappelingen in denhaag zitten die het belangrijker vinden om te zeuren over winkels die wel/niet open mogen op zondag, zal er nooit iets veranderen. Dankzij de vergrijsing (stemmen cda/cu omdat het moet) zullen we dit probleem nog wel ff houden.
Vondee (20-11-2008 om 19:58)
Marja, Tis net andersom: de splinter bij een ander en de balk in je eigen ogen.......
Jan van Souburg (20-11-2008 om 19:18)
@Maurits, die Roemenen knappen het vuile werk op niet omdat wij dat niet willen, maar omdat ze een mindere opleiding hebben, als ze er al een hebben gehad en daardoor goedkoper zijn dan onze eigen mensen. Stel je eerst op de hoogte voordat je weer zo'n links domme opmerking maakt.
Cookie-instellingen beheren