Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 129 km

Onderzoek naar spookfacturen Scrappy's electronics

Toegevoegd: 22-11-2008, 16.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie is een onderzoek gestart naar een bedrijf uit Den Haag dat spookfacturen stuurt. Zeker honderd Zeeuwen hebben brieven gehad.


De brieven zijn verzonden door een bedrijf dat zich 'Scrappy's Electronics' noemt. In de brief, die telkens hetzelfde factuurnummer vermeld en welke is verstuurd naar tientallen zo niet honderden adressen in Nederland, wordt gesproken over een bestelling voor Sony DVD's die afgeleverd zal worden in Enkhuizen.

In de brief staat vermeld dat het verschuldigde bedrag wordt afge-
schreven via een éénmalige incasso. En dat terwijl de ontvangers
niets hebben besteld. De politie heeft meldingen gekregen uit
onder meer Hansweert, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.

De politie geeft het dringende advies niet op vragen uit de brief in te gaan en om niet het 0900-nummer te bellen dat in de brief vermeld staat. Dat nummer kost immers geld en vermoedelijk is het de bedoeling van de afzender om op die manier inkomsten te genereren. Het is overigens onduidelijk of ook daadwerkelijk incasso's zijn gedaan. Mensen waarbij dit wel is gedaan kunnen deze overigens terug laten draaien via hun bank.

Op internet wordt overigens al druk gespeculeerd over de herkomst van de brieven. Een groot deel van de mensen die een factuur heeft gehad lijkt echter in het verleden een bestelling te hebben geplaatst bij Opus Supllies, een bedrijf dat via het internet onder meer DVD's en inkt verkoopt. Wat de connectie tussen de verzender en dit bedrijf precies is, is echter onduidelijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-11-2008 om 22:06)
In Hoogvliet is ook zo,n factuurtje gearriveerd.
Hans Keijmel (22-11-2008 om 19:28)
Ook ik heb regelmatig (onlangs nog) bij Opus besteld. Maar ben altijd heel tevreden over dit bedrijf!! Voor de zekerheid zal ik de komende dagen bankrekeningen extra controleren. Op de factuur stond echter noch mijn bankrekening, noch die van Scrappy. Verder: zwaar straffen, die lui!
Wilco, Yerseke (22-11-2008 om 19:22)
Ik was de gelukkige met 2 rekeningen, hoop dat ze deze lui snel aanpakken.
Carola (22-11-2008 om 19:03)
Heb vandaag dus ook zo'n brief gehad. Vond het vreemd dat er maar een deel van mijn achternaam stond. en toen las ik dus ook op internet dat van opus en ik heb daar idd vaak besteld. Heb gelijk naar tros radar gemaild ,las daarna op hun site dat er al veel meer mensen de dupe van waren.
Carla (22-11-2008 om 18:59)
Ook hier is factuur binnengerold, de bestelling zou afgeleverd worden bij iemand in Enkhuizen. Ik heb direct adres gegevens nagetrokken via internet waar dus bleek dat dit adres niet juist was. Via google bij Scrappy alleen 06nr. dit is niet bereikbaar. Ik hou bankrekening in de gaten.
Jakko1 (22-11-2008 om 17:58)
Het viel op dat alleen het 0900 nummer vet gedrukt staat zo dat je gelijk zou bellen voor veel geld
Cookie-instellingen beheren