Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Tholen

Toegevoegd: 23-11-2008, 11.17 uur
Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Tholen
Door: JW Kempeneers
THOLEN - Bij een schuurbrand aan de Koningin Julianastraat in Tholen is zaterdagavond asbest vrijgekomen.


De brandweer van Tholen werd omstreeks kwart voor acht gealarmeerd voor een buitenbrand. Ter plaatse gekomen bleek een schuur in brand te staan. Dit ging gepaard met flinke vuurverschijnselen en een enorme rookontwikkeling. De Thoolse brandweer heeft de brand geblust met enkele stralen lagedruk en een waterkanon.

Zo'n drie kwartier na de eerste melding werd het logistieke team uit Sint-Annaland gealarmeerd om extra ademluchtflessen ter plaatse te brengen. Omdat mogelijk asbest is vrijgekomen is ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd. Ook de Officier van Dienst van brandweer Tholen was ter plaatse.

De brandweer is enkele uren bezig geweest met deze inzet. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JWM (24-11-2008 om 06:31)
Tis weer heel bijzonder ja elke keer zulke brandjes. Maar er zijn volgens mij meer personen die de 'oorzaak"weten dan je denkt!
Tholenaar (23-11-2008 om 13:09)
Wel raar dit brandje weer, al de derde dit jaar op het zelfde complex, schuren die spontaan gaan branden `s avonds. Wat vliegt er de volgende keer in de fik. Er wonen ook nog mensen in de nabijheid, niemand die je komt vertellen hoe het zit met die asbest die vrij gekomen is.
Cookie-instellingen beheren