Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Diverse ongelukken door gladheid

Toegevoegd: 23-11-2008, 16.17 uur
Diverse ongelukken door gladheid
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op diverse plaatsen in de provincie zijn zondag ongelukken gebeurd door de gladheid. Het ernstigste ongeluk deed zich voor in Zaamslag.


Met name rond 15.30 uur regende het bij de alarmcentrale meldingen van ongevallen. Volgens de politie waren er rond 18.00 uur ongeveer twintig ongevallen bekend.

In Zaamslag (foto) deed zich rond 15.45 uur het ernstigste ongeluk voor: daar kwam rond die tijd een man met zijn auto in een sloot terecht naast de rotonde bij het Total-tankstation aan de Terneuzensestraat. Het slachtoffer raakte bekneld met zijn benen en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Over de aard en de ernst van zijn letsel is nog niets bekend.

Op de A58 vonden vijf ongevallen plaats. De botsingen deden zich voor ter hoogte van Arnemuiden, Kapelle en Goes. In Zeeuws-Vlaanderen was sprake van zes eenzijdige ongelukken. Deze botsingen vonden plaats in Sluiskil, Oostburg, Hulst en Zuiddorpe.

In de parkeergarage aan de Westkolkstraat in Terneuzen kon een automobiliste de helling niet meer op vanwege de gladheid.
 
Mensen die niet persé de weg op moeten wordt aangeraden dit ook niet te doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tolleys (24-11-2008 om 10:40)
De weerberichten waren bekend het strooimateriaal stond gereed het preventief strooien van het wegdek is dan de manier om alles in de hand te houden de verantwoordelijke aanspreken op hun falen en niet de nadruk leggen op het opleidingsniveau van de rijschoolhouders
Lida (24-11-2008 om 10:23)
Even een reactie op Addie, Ja ik ben wel zo iemand die me stoep en straat schoonmaakt als het heeft gesneeuwd, er lopen hier veel oudere mensen die niet of slecht ter been zijn. Er zullen wel meer mensen zijn die hun stoep en straat sneeuwvrij maken. Trouwens zelf loop ik ook niet makkelijk.
Robert (24-11-2008 om 09:55)
Het kost eigenlijk alleen maar " het wisselen" en ze werken het best bij regen, modder en ook bij sneeuw en dooi. Verder nu zie je weer het nut van de waterschappen, die waren vaak als eerste aan het strooien,daar ook al bij nagedacht. Denk aan uw veiligheid ,en aan anderen die dat ook doen !!
Robert (24-11-2008 om 09:54)
Nu zie maar weer dat als je een maand geleden winterbanden op je auto had gelegt,je toch veiliger rijdt,ook met de rommel op de weg van de oogsten winterbanden zijn dus ook voor Nederland hard nodig.
Sjaan (24-11-2008 om 09:52)
De mensen die niet naar hun werk moeten moeten gewoon thuisblijven. Ga echt alleen voor noodzakelijke dingen de weg op met dat weer.
Johnk (24-11-2008 om 09:44)
Zondag avond moest ik om 17:00 nog naar gouda op en neer vanuit middelburg, het wat tot vlak voor rotterdan gewoon 1 ijsbaan ondanks de tig strooiers en schuivers. Gewoon lekker rustig gereden en op de heenreis er 3 uur over gedaan ipv de 1,5 uur normaal. Om 20:30 terug gereden en toen alles ok
Cookie-instellingen beheren