Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Diverse ongelukken door gladheid

Toegevoegd: 23-11-2008, 16.17 uur
Diverse ongelukken door gladheid
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op diverse plaatsen in de provincie zijn zondag ongelukken gebeurd door de gladheid. Het ernstigste ongeluk deed zich voor in Zaamslag.


Met name rond 15.30 uur regende het bij de alarmcentrale meldingen van ongevallen. Volgens de politie waren er rond 18.00 uur ongeveer twintig ongevallen bekend.

In Zaamslag (foto) deed zich rond 15.45 uur het ernstigste ongeluk voor: daar kwam rond die tijd een man met zijn auto in een sloot terecht naast de rotonde bij het Total-tankstation aan de Terneuzensestraat. Het slachtoffer raakte bekneld met zijn benen en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Over de aard en de ernst van zijn letsel is nog niets bekend.

Op de A58 vonden vijf ongevallen plaats. De botsingen deden zich voor ter hoogte van Arnemuiden, Kapelle en Goes. In Zeeuws-Vlaanderen was sprake van zes eenzijdige ongelukken. Deze botsingen vonden plaats in Sluiskil, Oostburg, Hulst en Zuiddorpe.

In de parkeergarage aan de Westkolkstraat in Terneuzen kon een automobiliste de helling niet meer op vanwege de gladheid.
 
Mensen die niet persé de weg op moeten wordt aangeraden dit ook niet te doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Myself (25-11-2008 om 11:41)
By nat weer:alles wat groen en wit is word nat!!Dus gevaarlijk.Waarom strooit men nie voor dat t egt gaat vrieze en sneeuwe.Waarom nou altijd strooien als t al heb gesneeuwd.Begin er is op tyd my.Waarom hebbe mense altyd haast??Halveer de snelheid en vedubbel u afstand.Ga per fiets dat kost niets!
Tiroler (24-11-2008 om 20:02)
Je moet eens kijken op de Autobahn in Duitsland. Daar beginnen ze op tijd te strooien. Eerst de sneeuwschuiver (weten ze wel in Nederland wat dit is) over de weg laten schuiven naar de kant toe en er direct achteraan strooien. Natuurlijk wel op tijd beginnen. Zout strooien op een tuinpad lukt ook.
Marco (24-11-2008 om 20:00)
Hoi allemaal als jullie zo te klagen hebben dat er niet gestrooid word doe het dan zelf of blijf binnen die mensen kunnen maar op 1 plaats tegelijk zijn
J.D.J (24-11-2008 om 19:41)
Als vr8wagenchauffeur heb ik wel wat meer sneeuw gezien, en ook heel wat betere en schonere wegen. Dan moeten ze maar meer schuivers kopen, en meer trucks/personeel inhuren, en bij zulk weer standby laten zitten op het depot. uiteraard blijft de weg beter schoongereden op een werkdag.
Jip (24-11-2008 om 18:48)
Haha.. 66 reacties met "wel gestrooid, niet gestrooid". Nou, lieve provinciegenoten: de kommer en kwel was er niet alleen in Zeeland.. Ook in de rest van Nederland sneeuwde het als een dolle en waren er (on)ervaren bestuurders die elkaar inhaalden en weinig strooiers/schuivers gezien! Foei!
Strooier (24-11-2008 om 16:58)
Mensen ik weet niet of jullie het weten maar als er een laagje sneeuw ligt en je moet strooien helpt dat weinig dus wachten wij tot het klaar is met sneeuwen en schuiven en strooien tegelijk dus jullie moeten niet zeuren en zeggen fijn dat die mensen dat doen en nog wat gewoon niet weg gaan grt.
Cookie-instellingen beheren