Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 121 km

Traumaheli Brugge ernstig beschadigd bij crash

Toegevoegd: 23-11-2008, 23.02 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWMUNSTER (B) - De traumahelikopter uit het Belgische Brugge, welke ook zeer regelmatig wordt ingezet in Zeeland, is zondag ernstig beschadigd geraakt bij een crash nabij Nieuwmunster in België.


De helikopter was onderweg naar een zwembad van Sunparks in De Haan om daar een 7-jarig jongetje te helpen dat bijna was verdronken. Onderweg kreeg het toestel echter problemen en zodoende werd de noodlanding ingezet.
 
Tijdens de noodlanding slipte de helikopter weg op een met sneeuw bedekt grasveld. Zodoende schoot het toestel op zijn zijkant in een sloot. Het medisch team dat zich in de helikopter bevond liep slechts enkele schrammen op.
 
De helikopter is door het ongeluk echter flink beschadigd geraakt. Het is nog maar de vraag of het toestel überhaupt gerepareerd kan worden. Voorlopig is de zogeheten MUG-helikopter uit Brugge dus ook niet inzetbaar in onze provincie. Het Academisch Ziekenhuis Sint Jan, van waaruit de helikopter vliegt, is echter al op zoek naar een vervangend toestel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tamara (7-12-2008 om 09:42)
Kobe is gisteren 6 december begraven er was een oproep dat iedereen eeen witte ballon zou meenemen en als eerbetoon aan Kobe die aan de kerk zou oplaten dit is dan ook onder massale belangstelling gebeurd Kobe RIP voor altijd 7 jaar
Tamara (30-11-2008 om 16:12)
Het jongetje (Kobe) is donderdagnamiddag vredig ingeslapen zijn ouders nemen dan ook niemand iets kwalijk
Tim (24-11-2008 om 12:32)
Het 7 jarige jongetje is in kritieke toestand volgens de laatste berichtgeving. Het is nog niet duidelijk of er een vervangend toestel gevonden kan worden.
Zeeuws-Vlaamse (24-11-2008 om 10:49)
Hopelijk is het met het jongetje goedgekomen. Gelukkig kwam de bemanning van de heli er met de schrik van af. Dat wij als zeeuws-vlamingen afhankelijk zijn van België is op zich een prima zaak! Beter naar Gent, Brugge of Antwerpen dan naar het nederlandse zorgstelsel !
Johan (24-11-2008 om 09:11)
Gelukkig voor de bemanning dat ze de crash met enkele schrammen overleefd hebben, maar hoe is het met het jongetje?
Sophie (24-11-2008 om 08:34)
Hopelijk is het met het jongetje allemaal goed gekomen.We zijn inderdaad afhankelijk van de belgische ziekenhuizen, maar dat is nu ook wel het eerste wat ik zou kiezen na een slechte ervaring in Terneuzen. Hopelijk is de MUG-helikopter snel weer in de lucht, of vervangen door een andere helikopter.
Cookie-instellingen beheren