Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 372 km

Reeks ongelukken in de provincie door gladheid

Toegevoegd: 25-11-2008, 13.52 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Als gevolg van de gladheid zijn vanochtend en vannacht verspreid over de provincie diverse ongelukken gebeurd. Niemand raakte gewond.


Met name vrachtwagens kwamen door de gladheid in de problemen. Zo raakte rond 02.30 uur een vrachtwagen van de weg op de Zaaidijk bij 's-Gravenpolder. Een behulpzame boer heeft de truck met behulp van een tractor weer op de weg gezet. De trucker kon zijn weg rond 04.45 uur weer vervolgen.

Op de Aardebolleweg in Wolphaartsdijk slipte rond 05.00 uur een vrachtwagen van de dijk. De laadbak moest worden leeggeschept om de vrachtwagen weer op de weg te kunnen takelen.


Ook diverse automobilisten verloren door de gladheid de grip op hun voertuig. Rond 07.30 uur botste op de Hertenweg in Nieuwdorp een automobilist achterop een aanhanger. Rond hetzelfde tijdstip gebeurde ook in Oostburg een ongeluk. Daar reed op de Munte een automobilist rechtdoor om vervolgens in een sloot te belanden.

Op de Baarlandsezandweg in Kwadendamme kwamen rond 08.00 uur twee automobilisten met elkaar in botsing. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en gleed naar de andere kant van de weghelft en kwam in aanrijding met een tegenligger.

In Kruiningen raakte rond 09.00 uur een Slowaakse vrachtwagenchauffeur in de berm. Een takelbedrijf heeft de vrachtauto weer op de weg gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pierre (3-12-2008 om 10:28)
Maar niet elke baas betaald km-vergoeding of ov-vergoeding, dan moet je het zelf ophoesten... 4-seizoensbanden zijn nog geen winterbanden he!! Maar daar gaat het niet om. Meestal is het profiel van de banden een grote oorzaak van glijpartijen.
Hennie (28-11-2008 om 18:03)
Ja hoor Pierre, al over nagedacht! Als je je auto nodig hebt om je werk te bereiken, betaalt je baas de km's. Doet hij datniet dan is er het openbaar vervoer. Verder zijn er ook de 4 seizoenen banden! Al eens over nagedacht?
Pierre (26-11-2008 om 23:23)
Misschien dat niet iedereen de luxe heeft om zich winterbanden te kunnen permiteren. Er zijn genoeg mensen die werken voor hun auto die ze nodig hebben om naar hun werk te gaan. Daar al eens over nagedacht!!! De mensen moeten gewoon voorzichtig rijden, trouwens een ongeluk zit in een klein hoekje.
Hennie (26-11-2008 om 18:12)
Met Anne kan ik het volledig eens zijn! Wij rijden al sinds 1978 op winterbanden (door onze wintersport reizen) en heb in al die jaren nog nooit één uitglijder gemaakt! Normaal is Nederland Roomser dan de Paus, waarom niet in winterbanden? Of heeft de Paus geen winterbanden?
Jorinda (26-11-2008 om 16:31)
Heej Kirsten, valle....!!! Maar je had het er ook bij moeten typen van die jongen :p. Me stuitje doet nog steeds zeer
Matthijs (26-11-2008 om 15:54)
Gaan we nu ook al zeiken over taalgebruik, Anoniem? Sluit je aan bij de CU,dan kan je daar hele dagen over zeuren. En mensen die de gemeente de schuld geven omdat zij een ongeluk hebben gehad zijn wel erg dom. jij rijd! niet de gemeente. Als ik de lotto niet win, geef ik dan de notaris de schuld?
Cookie-instellingen beheren