Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 179 km

Aanhoudingen in centrum Goes

Toegevoegd: 30-11-2008, 22.58 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft dit weekeinde in Goes diverse personen aangehouden. Ook werden er boetes uitgedeeld in het kader van 'In Goes Uit'.


Een 25-jarige Goesenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.15 uur aangehouden in de 's-Heer Hendrikskinderenstraat. De man was kort daarvoor weggestuurd uit het centrum omdat hij agenten beledigde.

De Goesenaar wilde echter kennelijk zijn agressie kwijt en schopte met kracht tegen een winkelruit. Hierop werd hij aangehouden en in een ophoudkamer geplaatst. Daar trapte hij onafgebroken tegen de deur. Ook plaste de man zijn cel onder.


De schade die de man heeft veroorzaakt wordt door de Zeeuwse politie op hem verhaald. Omstreeks 05.30 uur is de man, na aanzegging van een bekeuring, in vrijheid gesteld.

De politie hield ook twee mannen aan die met stoelen hadden gegooid. Zaterdag werd rond 02.15 uur een 23-jarige Goesenaar op de Vlasmarkt aangehouden nadat agenten op de camera's hadden gezien dat hij een stoel gooide naar het hoofd van een onbekende man.

Een 32-jarige man uit Kapelle gooide met stoelen op het terras van een café aan de Grote Markt. Agenten wilden hem bekeuren maar de man werkte niet mee en zodoende werd hij meegenomen naar het bureau. Daar aangekomen wilden de agenten de man verhoren. Dit lukte na enige tijd. Toen de agenten de man weer de straat op wilden sturen werd hij bedreigend tegen één van de agenten.

Die vertelden hem dat hij hier niet mee moest beginnen, omdat hij anders voor de tweede keer aangehouden zou worden. Hierop wilde de man het bureau niet meer uit. Hij werd door de agenten letterlijk buiten gezet. Ondanks dat de man een cel met een ingebouwd toilet had, vond ook hij het toch nodig om zijn cel onder te plassen. De kosten voor het schoonmaken krijgt hij gepresenteerd.

In het kader van In Goes Uit werd tussen vrijdagavond 21.30 en zaterdagmorgen 05.00 uur gecontroleerd. Het doel van deze grootscheepse controle, die sinds een aantal jaren wordt gehouden in Goes, is de veiligheid en het veiligheidsgevoel van het uitgaanspubliek in die stad te vergroten.

Dit keer deden dertig agenten mee aan de controle. In het begin van de avond werd het verkeer dat Goes inreed gecontroleerd, later op de avond/nacht werd het verkeer dat Goes uitreed gecontroleerd. In totaal werden 134 personenauto's gecontroleerd en evenzoveel blaastesten uitgevoerd, vijf bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken.

Tijdens de controle werd 40 gram softdrugs in beslag genomen en er werden diverse bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, het niet/niet juist voeren van verlichting, het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs van de auto en een de uitlaat die niet gasdicht was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (1-12-2008 om 14:32)
Als ze dit dan ook nog eens zouden combineren met een grootschalige alcohol controle dan zijn ze helemaal goed bezig.
Ja (1-12-2008 om 10:02)
Had m zelf die troep laten opruimen en een boete erboven op. Gaat hij misschien een keer nadenken.Nu mag iemand anders weer de treop van een ander poetsen
Peter (30-11-2008 om 23:27)
Al zullen ze het niet krijgen, ik wens politie Goes een site vol complimenten want dit is wat de burger wil zien: Opsporen, aanhouden, vervolgen. Niks meer, niks minder, klaar. Handelend blauw op straat, mooi zo. Ga zo door politie Goes!
Jeffrey (30-11-2008 om 23:11)
Gezellig hé...een avondje stappen ! :(
Cookie-instellingen beheren