Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle brand zorgt voor schade dansschool Goes

Toegevoegd: 05-12-2008, 09.10 uur
Felle brand zorgt voor schade dansschool Goes
Door: Brandweer Goes
GOES - Een felle binnenbrand heeft donderdagochtend het interieur van de depandance van dansschool Janvier aan het Groene Weidje grotendeels verwoest.


De dansschool is gevestigd op de bovenverdieping van een pand dat bestaat uit een begane grond, één verdieping en een plat dak. Onder de dansschool is een winkel in 2e hands kleding gevestigd. Het Groene Weidje is een straat tussen de Oostwal en de Ganzepoortstraat in de Goese binnenstad.

Flinke rookontwikkeling
De Goese brandweer werd om 08.50 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers aan de buitenkant van het pand rookontwikkeling signaleerden, geknetter hoorden en een brandlucht roken. Binnen enkele minuten na de alarmering verlieten een tankautospuit en de autoladder de kazerne. Bij aankomst van deze twee voertuigen perste zich op verschillende plaatsen rook uit het pand. Ook bleek het luikje van een luchtafvoerpijp aan de buitenzijde van het pand te zijn weggebrand en waren de ramen allemaal pikzwart.

Ventilatie
De brandweer moest de voordeur forceren om in het pand te komen. Met twee stralen hoge druk werd de binnenaanval ingezet. Het bleek echter dat de brand door zuurstofgebrek al deels in de kiem was gesmoord. De schade bleek echter niet minder groot: een groot deel van het interieur van de dansschool was door het vuur verwoest. Om de zware rook uit het pand te krijgen werden vanuit de redkorf van de autoladder een aantal ruiten ingeslagen. De politie sloot daarom het Groene Weidje af.

Plafond
Tijdens de bluswerkzaamheden bleek dat het vuur zich ook tussen het dak en het plafond had genesteld. Daarom werd het plafond deels gesloopt. Daarbij kwam wel veel rook vrij, maar het vuur bleek overal gedoofd. Voor het werk in de uitgebrande ruimte waren een kleine steiger, ladder en verlichting nodig. Die hulpmiddelen werden met het hulpverleningsvoertuig ter plaatse gebracht.

Ook werd met een kettingzaag een gat in het dak van het pand gezaagd om te controleren of het vuur in het dak was doorgedrongen. In het dak werd echter geen vuur, warmte of rook geconstateerd. Zodoende kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Voor de nablussingswerkzaamheden moesten echter nog wel extra ademluchtflessen vanaf de kazerne worden aangevoerd.

Waterleiding gesmolten
De kledingwinkel die op de begane grond van het pand is gehuisvest liep door de brand flinke rook- en waterschade op. Door de brand was namelijk ook de waterleiding in de dansschool gesprongen. Medewerkers van DELTA kwamen ter plaatse om het water af te sluiten.

Grote schade
De schade aan het interieur van de dansschool-dependance is groot. Ook de kledingwinkel heeft een forse schadepost. De geplande danslessen kunnen gewoon doorgang vinden. In het pand dat nu de dependance is, is Janvier in de jaren vijftig met de dansschool gestart. De meeste lessen worden nu echter in het pand aan het Jacob Valckeplein gegeven. De brandweer kon na ruim twee uur werk terugkeren naar de kazerne. Wanneer en hoe het vuur is ontstaan is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750