Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

NBC team oefent kernramp in Nieuwdorp

Toegevoegd: 08-12-2008, 16.48 uur
NBC team oefent kernramp in Nieuwdorp
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - In Nieuwdorp heeft een speciaal team uit Rotterdam-Rijnmond maandag geoefend op een kernramp.


Het zogeheten Nucleair Biologisch Chemisch (NBC) steunpunt kan worden ingezet bij grootschalige incidenten en is bedoeld voor het ontsmetten van burgers. Het NBC-steunpunt kan op verzoek van de Veiligheidsregio Zeeland worden ingezet bij zowel aanslagen als ongelukken.

Het steunpunt bestaat onder meer uit een speciale ontsmettingscontainer. Deze is uitgeklapt 30 meter lang en bevat een soort doucheruimte om nucleair, biologische of chemisch besmette slachtoffers te ontsmetten. In de ruimte kunnen ongeveer zestig mensen per uur worden ontsmet.

Het steunpunt kan ook extra materiële ondersteuning worden geboden en beschikt het team over specifieke kennis en middelen voor het detecteren van gevaarlijke stoffen. Naast het steunpunt uit Rotterdam-Rijnmond zijn er nog vijf soortgelijke teams.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren