Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandoefening molen Stationsweg Heinkenszand

Toegevoegd: 08-12-2008, 21.35 uur
Brandoefening molen Stationsweg Heinkenszand
Door: René Proos
HEINKENSZAND  - In het kader van een oefening zijn maandagavond verschillende mensen 'gered' vanaf een 'brandende' molen in Heinkenszand.
 
De brandweer had voor een middelbrandoefening een scenario bedacht waarbij er vanuit werd gegaan dat een select gezelschap een rondleiding in de molen aan de Stationsweg kreeg. Toen verschillende personen zich op de ballustrade bevonden brak er beneden in de molen brand uit.


De molenaar, die nog twee verdiepingen hoger bezig was, kwam in alle hectiek ten val en viel twee verdiepingen naar beneden. Hierbij raakte hij zwaargewond. De inmiddels gealarmeerde hulpdiensten rukte met groot materiaal uit.

De korpsen Heinekenszand, Nieuwdorp, Goes en diverse ambulance's kwamen met spoed ter plaatse. Met de ladderauto van het Goese korps werden de mensen snel naar beneden gehaald. Het vuur onderin de molen werd met twee stralen hogedruk bestreden.

Nadat ook de gewonde molenaar met de ladderauto naar beneden was gehaald kon het sein brandmeester worden gegeven. Het scenario voor deze oefening kon zeker geslaagd worden genoemd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren