Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hennepkwekerij ontdekt bij middelbrand Goes

Toegevoegd: 10-12-2008, 10.08 uur
Hennepkwekerij ontdekt bij middelbrand Goes
Door: Brw Goes & HVZ
GOES - Tijdens het blussen van een brand in een woning aan de Franz Etzellaan is dinsdagavond een hennepkwekerij ontdekt.


Rond 18.15 uur was er een melding binnengekomen dat er brand was ontstaan op de zolderverdieping van de woning. Omdat niet bekend was of er nog personen in de woning aanwezig waren, werd er opgeschaald naar 'middelbrand' en zodoende werd ook een tweede blusploeg opgeroepen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam werd snel een eerste verkenning in de woning uitgevoerd. Op enkele plaatsen kwam rook uit het dak. Er werd niemand in de woning aangetroffen. Een eveneens gealarmeerde ambulance kon daarom onverrichterzake terugkeren naar de ambulancepost.

Tijdens de verkenning van de woning de vuurhaard gelokaliseerd. Die bevond zich op de zolderverdieping. De belendende woningen werden door de brandweer gecontroleerd op eventuele branddoorslag. Daar bleek echter geen sprake van.

De brandweerlieden troffen op de zolder een complete hennepkwekerij met circa 200 volgroeide planten en bijbehorende apparatuur aan. De brand richtte op de zolderverdieping grote schade aan. De brandweer moest een stuk van het dakbeschot open breken en een in het dak ingebouwde zonnecollector slopen om de brand onder controle te krijgen.

Er kon bovendien pas veilig gewerkt worden nadat een monteur van DELTA de hele woning spanningsloos had gemaakt. Voor hennepkwekerijen wordt namelijk vaak illegaal stroom afgetapt buiten de reguliere installatie om. Ook bij deze kwekerij was hier sprake van.

Nadat de brand geheel onder controle was werd onder leiding van de politie overgegaan tot ontruiming van de hennepkwekerij. Daarvoor kwam de dienst Stadsbeheer van de gemeente Goes met een huisvuilwagen ter plaatse. Alle planten en de bijbehorende installaties werden uit de woning gehaald en in de vuilniswagen afgevoerd. De brandweer leverde tijdens de ontruiming extra mankracht en verlichting.

De brand is ontstaan door kortsluiting in de installaties van de hennepkwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de hennepkwekerij.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (10-12-2008 om 13:13)
Houd dat nu nooit op met kweken?Wordt tijd dat Jan Peter de wet verandert.laat ze wortels kweken veel gezonder,zeker al voor slecht ziende,een konijn heeft geen bril haha
Gert (10-12-2008 om 13:06)
Ik dacht dat het zulke nette mensen waren,je ziet maar dat ook zulke mensen hun grensen niet kennen.jammer dat zulke dingen nog gebeuren.geen goede voorbeeld voor de jeugh die dit gisteren zagen gebeuren.jammer hoor!!!!!
Cookie-instellingen beheren