Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 239 km

KvK waarschuwt voor valse facturen

Toegevoegd: 10-12-2008, 10.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Kamer van Koophandel (KvK) waarschuwt op haar website en per e-mail voor misleidende facturen.


Volgens de KvK wekken de facturen ten onrechte de indruk dat het gaat om de jaarlijkse bijdrage die ondernemers aan de Kamer van Koophandel moeten betalen. Wie goed leest ziet echter dat het gaat om een aanbod voor een vermelding op de website KvKHandelsregister.nl. De 'normale' jaarlijkse bijdrage wordt overigens pas in januari 2009 geïnt.

De lay-out van de brieven en de website lijkt echter sterk op die van de Kamer van Koophandel zelf en daardoor is het voor ontvangers niet duidelijk wie de afzender is. De Kamer van Koophandel roept ondernemers op niet op het aanbod van de website in te gaan.

Mensen die de factuur hebben betaald wordt geadviseerd hiervan melding te maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Het bankrekeningnummer van het bedrijf dat de facturen heeft gestuurd is sinds gisterenmiddag geblokkeerd. Over inmiddels gedane betalingen kunnen gedupeerden informatie inwinnen bij hun bank, aldus de KvK.
 
Een voorbeeld van de brief vindt u hier.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marian (11-12-2008 om 12:37)
Hier ook een ontvangen. Ziet er echt bedrieglijk echt uit. Indeling, logo, tekst zijn bijna identiek
Hanneke (11-12-2008 om 08:33)
Ja heb er ook een gehad van 149,00euro en bij mij staat erboven muzenstraat den haag ja het zijn oplichters het was ook al op tv van elekriciteitsnota's enz bij radar ,ja het word steeds gekker,maar ik wist het al voordat de nota kwam dus niet betalen die hap,want komt pas in januari of zo
Brandweervrouw (11-12-2008 om 08:28)
@zzp-er die telefoontjes krijg je regelmatig en aan het eind vragen ze dan of ze de gevens door mogen plaatsen en dan kan je aangeven dat je het niet wilt ,is niks bedriegens aan ze zeggen zelfs de prijs ,deze brief is veel misleidender .gewoon goed je hoofd erbij houden en alles goed lezen
Gert (10-12-2008 om 21:53)
Inderdaad, onderaan een adres in antwerpen, en ook boven aan nog een adres alleen dan in amsterdam.
Zzillah (10-12-2008 om 21:13)
Wij hebben ook zo'n rekening, en ja het is een kwestie van goed lezen. Heb de site bezocht en volgens hun was het een aanbieding maar dat geloof ik niet. Nepsite, neprekening.
ZZP-er (10-12-2008 om 18:36)
Pure oplichterij vind ik dit. Onderaan de brief ziet staan: "nieuw rekeningnummer" om des te meer de indruk te wekken dat ze onderdeel van K.v.k. zijn! Goed opletten voor zelfstandigen, ben zelf al eerder telefonisch benaderd waarin ze aangeven allen de gegevens te willen controleren voor 2009
Cookie-instellingen beheren