Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeland heeft veel rookmelders

Toegevoegd: 16-12-2008, 16.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Ongeveer 75 procent van de Zeeuwse huishoudens beschikt over één of meer rookmelders. Dat blijkt uit een onderzoek aan de hand van gegevens die basisscholieren eind oktober hebben verzameld.


De brandweer schakelde de scholieren in het kader van de brandpreventieweek in voor het controleren van de zogeheten 'rookmelderdichtheid'. Per gemeente leverde ongeveer één derde van de scholieren de controlelijst weer terug in.

Uit de gegevens is gebleken dat de rookmelderdichtheid in Zeeland bij benadering 75 procent is. Het landelijk gemiddelde bedraagt 70 procent. Zeeland scoort dus iets hoger.

Met de Zeeuwse preventiemedewerkers van de brandweer is al weer gesproken over de plannen voor de brandpreventieweek van volgend jaar. De controlelijsten bieden hierbij belangrijke handvatten, de cijfers kunnen namelijk helpen bij het maken van plannen om de wijk, stad of het dorp in te gaan met de cijfers, óók over de melderdichtheid.

De brandweer is tevreden over het resultaat, maar beseft dat nog altijd 25 procent van de huishoudens in Zeeland geen rookmelder heeft. De brandweer wil dat cijfer nog verder verlagen, zeker omdat rookmelders ook daadwerkelijk levens kunnen redden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren