Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Politie gaat strijd aan met hardrijdende bromfietsers

Toegevoegd: 18-12-2008, 11.12 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie is vandaag in Vlissingen gestart met een reeks controles die specifiek gericht is op het terugdringen van overlast en gevaarlijk rijgedrag met bromfietsen.

De politie Zeeland heeft de afgelopen tijd veel klachten binnengekregen over brommers. Zo was er vaak sprake van stuntende weggebruikers en mensen die over de trotoirs reden. Bovendien zorgen de vaak opgevoerde scooters ook nog eens voor geluidsoverlast.


Om de problemen terug te dringen werd donderdagochtend ter hoogte van het tunneltje onder de Nieuwe Vlissingseweg bij de kruising Kerklaan in West-Souburg een grote controle gehou-den. Tientallen bromfietsers werden door motoragenten aan de kant gezet om vervolgens mee-genomen te worden naar de controleplaats waar de brommers op de rollerbank werden gezet.

Zes bestuurders kregen een bekeuring voor een te hoog vermogen. De boetebedragen variëren tussen de 40 en 60 euro. Twee bromfietsen zijn op de controleplaats achtergebleven. Deze worden op het bureau nader onderzocht omdat hun vermogen veel te hoog lag en het geluid dat zijn produceerden ook ver boven de norm was. De brommers zullen worden onderzocht door de technische verkeersrecherche.De Officier van Justitie beslist over de hoogte van de boete die zij krijgen.

Eén bekeuring is uitgedeeld omdat een bestuurder op het fietspad (Jaagpad) reed, kosten € 60,-. Eén bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen, kost eveneens € 60,-. Een bestuurder reed zonder geldig rijbewijs of certificaat, de hoogte van de boete wordt door de Officier van Justitie bepaald. Ook is één bestuurder bekeurd voor het niet voeren vanv erlichting. In de komende maanden zal er intensief op dit soort overtredingen gecontroleerd gaan worden door de Zeeuwse politie.
 
De politie heeft aangegeven de komende tijd vaker soortgelijke grote controles te houden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lenbeer (19-12-2008 om 10:54)
*en niet op de grond staan en met een schakel brommerprecies hetzelfde en hij moet zich vasthouden aan de paal die is er niet voor om je pet op te hangen
Lenbeer (19-12-2008 om 10:54)
Allemaal die op de rollerbank geweest zijn moeten het aanvechten zoals je op de foto ziet doen de agenten de meting niet goed....de regelgeving daarover is dat ze allebij hun voeten op de scooter houden*
Franco (19-12-2008 om 09:34)
Wie vind het leuk om geflitst te worden in z'n auto bij een paar kilometer te hard?juist.....dus waarom zouden brommers een uitzondering zijn? Gewoon lekker doorgaan met het volk uitmelken d.m.v boetes, goed bezig die sterke arm der wet..........hoezee en fijne kerst
Klokhuis (19-12-2008 om 06:56)
Laat de politie maar flink de scooter rijders aan pakken vooral in de woonwijken.bij mij in de wijk scheuren ze over het voetpad ik kan niet eens mijn tuin uit zonder te hopen dat je door 1 van hen geschept wordt en dan krijg je als antwoord je hoort ons toch aankomen niet de bedoelijng toch
Vero (19-12-2008 om 06:12)
De meeste lopen hier te zeuren over de brommers en scooters maar zijn jullie niet jong geweest??? de oudere mensen lopen altijd te zeuren maar hebben het meestal zelf ook gedaan.
R. (19-12-2008 om 01:57)
Er zijn wel ergere zaken! En degene die boeten zijn mensen die gewoon normaal naar school gaan, pak dan de mensen die 's avonds scheuren enzo! Of die ECHT overlast geven! Die auto-racen die op de PresidentRooseveltlaan worden gehouden soms, is erg teleurstellend!
Cookie-instellingen beheren