Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Politie gaat strijd aan met hardrijdende bromfietsers

Toegevoegd: 18-12-2008, 11.12 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie is vandaag in Vlissingen gestart met een reeks controles die specifiek gericht is op het terugdringen van overlast en gevaarlijk rijgedrag met bromfietsen.

De politie Zeeland heeft de afgelopen tijd veel klachten binnengekregen over brommers. Zo was er vaak sprake van stuntende weggebruikers en mensen die over de trotoirs reden. Bovendien zorgen de vaak opgevoerde scooters ook nog eens voor geluidsoverlast.


Om de problemen terug te dringen werd donderdagochtend ter hoogte van het tunneltje onder de Nieuwe Vlissingseweg bij de kruising Kerklaan in West-Souburg een grote controle gehou-den. Tientallen bromfietsers werden door motoragenten aan de kant gezet om vervolgens mee-genomen te worden naar de controleplaats waar de brommers op de rollerbank werden gezet.

Zes bestuurders kregen een bekeuring voor een te hoog vermogen. De boetebedragen variëren tussen de 40 en 60 euro. Twee bromfietsen zijn op de controleplaats achtergebleven. Deze worden op het bureau nader onderzocht omdat hun vermogen veel te hoog lag en het geluid dat zijn produceerden ook ver boven de norm was. De brommers zullen worden onderzocht door de technische verkeersrecherche.De Officier van Justitie beslist over de hoogte van de boete die zij krijgen.

Eén bekeuring is uitgedeeld omdat een bestuurder op het fietspad (Jaagpad) reed, kosten € 60,-. Eén bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen, kost eveneens € 60,-. Een bestuurder reed zonder geldig rijbewijs of certificaat, de hoogte van de boete wordt door de Officier van Justitie bepaald. Ook is één bestuurder bekeurd voor het niet voeren vanv erlichting. In de komende maanden zal er intensief op dit soort overtredingen gecontroleerd gaan worden door de Zeeuwse politie.
 
De politie heeft aangegeven de komende tijd vaker soortgelijke grote controles te houden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (18-12-2008 om 11:36)
Nou politie walcheren, dit richt niks uit. Jullie kunnen beter eens wat vaker met motor agenten in de President roseveltlaan komen posten, en dan vooral sávonds na 10uur. Wat daar allemaal gebeurt... maar jullie lijken het wel niet te willen zien.... Erg jammer
M'burger (18-12-2008 om 11:33)
Tip, ga op een doordeweekse dag eens na schooltijd in de Bleekersgang in Middelburg staan en controleer de brommers/scooters die door de Bleek scheuren. Gewoon gevaarlijk met al die basisschoolkinderen die ook nog een over de veel te smalle stoep naar huis lopen!!
Debbie (18-12-2008 om 11:31)
Moeten ze ook eens op het fietspad in bossenburg doen bij het tunneltje ook vaker controleren op vuurwerk daar
Jan (18-12-2008 om 11:30)
Ik weet ook wat de jeugd doet is niet altijd goed,maar de ouders kunnen de bekeuringen betalen,die op afstand gegeven worden,hou ze maar staande en neem het bromfiets certifiecaat maar eens een maand af ik denk dat dit meer effect heeft.
Cookie-instellingen beheren