Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken Duitser rijdt verder zonder rijbewijs

Toegevoegd: 19-12-2008, 08.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht de auto van een Duitse automobilist in beslag genomen nadat deze gewoon weer verder wilde rijden nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed.


De politie controleeerde de 40-jarige man rond 01.20 uur op het Damplein. De man bleek erg veel gedronken te hebben. Zodoende werd hij meegenomen naar het bureau. Daar aangekomen weigerde hij echter alle medewerking.

De Duitser wilde zelfs geen verklaring afleggen. Aan de man is meegedeeld dat hij een proces-verbaal krijgt voor het weigeren van de ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en ook kreeg hij een algeheel rijverbod van 24 uur. Hierop verliet de man het bureau, stapte in zijn auto en reed weg.

De agenten zagen dit gebeuren, gingen er achteraan en hebben de man opnieuw aangehouden. Wederom weigerde hij alle medewerking. Daarom werd zijn auto op het bureau gestald en kon hij naar huis lopen. De man ging immers rijden tijdens een rijverbod en dat betekent dat hij zich schuldig maakt aan een misdrijf.

De rechter zal een oordeel moeten vellen over de zaak. De man zal iemand met een geldig rijbewijs moeten charteren om de auto terug te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (20-12-2008 om 11:11)
Het is nog beter om het rijbewijs in te nemen en niet meer terug geven.
Frans (19-12-2008 om 09:09)
Het is de beste oplossing om deze man vast te zetten tot na de kerstdagen
Cookie-instellingen beheren