Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

Automobilisten gepakt voor rijden onder invloed

Toegevoegd: 25-12-2008, 13.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Gisteren en vannacht zijn drie automobilisten gepakt voor het rijden onder invloed.

Woensdagmiddag werd rond 16.05 uur een 44-jarige automobilist uit Terneuzen aangehouden op de Tractaatweg in Westdorpe. Hij bleek ruim 2,7 keer te veel te hebben gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


Vannacht werd rond 01.05 uur een 30-jarige automobilist uit Axel op de Vogelweg in Hengstdijk aan de kant gezet. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,6 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat hij zijn rijbewijs net een week terug had na het 2,5 jaar kwijt te zijn geweest wegens rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is wederom ingevorderd. Verder is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

In de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.05 uur werd een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele op de Lijnbaan in Goes gecontroleerd. Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 5,2 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 15 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (26-12-2008 om 21:18)
@remco 2x ja De politie gericht controleren op alcohol? LOL! ik ben beroepschauffeur en maak jaarlijks aardig wat kilometers maar ben nog NOOIT een alcohol controle tegen gekomen. Het punt was dat inkomsten(boetes) voor de staat belangrijker zijn dan veiligheid en dat zou anders om moeten zijn!
Remco (26-12-2008 om 17:40)
@ Mathijs, flisten is voor de BOA's van verkeershandhaving niet voor de gewone agenten. Die controleren wel degelijk gericht op alcoholgebruik. Maar ja, de verantwoording ligt nog wel bij de mensen die achter stuur kruipen. Rij jij wel altijd zonder slok op, of spreek je iemand op zijn drinken aan?
John (26-12-2008 om 14:40)
Sommege mensen leren het nooit. Kan je zeggen Wie weet hoeveel mensen zonder rijbewijs toch nog rijden. Daar Alcohol eigenlijk Harddrugs is , bij overmatig gebruik. is het niet zo gek, dat ze gaan rijden. sommigen hebben dan letterlijk overal schijt aan als ze teveel alcohol ophebben .
2,5 jaar (26-12-2008 om 13:35)
Als je na 2,5 jaar je rijbewijs weer terug krijgt, en je hebt het na 1 week alweer, dan blijkt dat invorderen ook niet te helpen. Die man is gewoon gestoord of zoiets, maar iets klopt er niet in z'n hoofd. Ik snap sowieso niet dat hij nog een rijbewijs had.
Michael (25-12-2008 om 23:28)
Wil dit absoluut NIET goedkeuren, maar wat zijn diegene dit soort posts geven toch altijd "heilige boontjes" immers weten we eigenlijk nooit van wie de reacties werkelijk zijn. Denk dat die het risico nemen door de aanpak d.m.v boetes en diverse sancties al genoeg leert en niet nog een keer doet.
Louis morauw (25-12-2008 om 16:36)
Rijden onder invloed is moord met voorbedachte rade. Het rijbewijs direkt invorderen en nooit meer achter het stuur.
Cookie-instellingen beheren