Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 20 km

Middelbrand in voormalig hotel Britannia Vlissingen

Toegevoegd: 29-12-2008, 17.22 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In het voormalige hotel Britannia aan de Vlissingse Boulevard heeft maandag een middelbrand gewoed. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.
 
De melding van de brand in het leegstaande complex aan de Boulevard Evertsen kwam rond 15.10 uur binnen. Direct na het uitbreken van de brand op de vierde verdieping kwamen bij de alarmcentrale diverse telefoontjes binnen. De brandweer zette daarop twee bluswagens, een hoogwerker en een ladderwagen in.


Met behulp van de ladderwagen werd een straal hoge druk naar boven gebracht waarmee de brandende inventaris kon worden geblust. Uitbreiding naar de naast en bovengelegen kamers is hiermee voorkomen. Het gebouw is na het blussen van de brand geventileerd.
 
Rond 15.40 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, trok veel bekijks. Een gedeelte van de boulevard was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Er is brand-, glas- en rookschade in de kamer en hal van de vierde verdieping. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mozes (30-12-2008 om 05:19)
@an: wat is het nou weer voor onzin om jongeren de schuld te geven dat hotel zit totaal dichtgespijkerd alleen iemand die dr echt wil slapen zal zo gek zijn om er binnen te gaan, ben het er wel mee eens dat er eens wat aan gedaan mag worden, het doet de boulevard niet veel goeds..
Arjan (29-12-2008 om 21:03)
Het is teleurstellend dat het al zo lang leeg staat. Het ziet er niet uit, een verloedering voor de Boulevard. Maar het komt wel vaak voor, dat een gebouw/hotel al jaren leegstaat, en getouwtrek is met procedures en dat het dan wel heel goed uitkomt dat het afbrand.
An (29-12-2008 om 19:39)
Leegstand is ook makkelijk voor hangjeugd en daklozen met die kou. Dus die gaan nu lekker daar zitten paffen, of vuurwerk afsteken ofzo. Werdt allang tijd dat ze eens wat met dat pand gingen doen. Dit ziet er niet uit, en zie wat er gebeurt. Maak er een mooi zorghotel voor oude mensen van!
Nickey (29-12-2008 om 18:42)
Zo is ook het voormalig strandhotel in vlammen opgegaan jaren geleden. Zo lang leegstaan vraagt om deze problemen. En wie betaald nu de brandweer?
Souburger (29-12-2008 om 18:32)
Laat het hele gebouw toch afbranden en zet er iets nieuws neer,maar nee ze hebben sammen met gemeente middelburg andere plannen,hoe verzinnen ze het toch,is echt onbegrijpelijk dat ze dat daar niks om doen .
ExTholenaar (29-12-2008 om 18:03)
Een gebouw zo lang zo laten staan is vragen om problemen vind ik. Dat is echt niet alleen in Vlissingen zo, is overal zo.
Cookie-instellingen beheren