Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overzicht brandjes jaarwisseling

Toegevoegd: 31-12-2008, 21.10 uur
Overzicht brandjes jaarwisseling
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alhoewel oudejaarsdag woensdag rustig van start ging werd het later op de dag toch nog druk. Tot 21.00 uur rukte de brandweer ongeveer 45 keer uit.


's Ochtends was er volgens de politie alleen sprake van meldingen van vuurwerkoverlast. Vanaf 11.00 uur werden onder meer containerbranden geblust in Kortgene, Vlissingen en Oosterland. In Kapelle ging een mobiel toilet in vlammen op en in Westkapelle woedde een brandje bij basisschool De Lichtboei aan de Koudorpstraat. In Goes woedde een brandje bij een schuurtje.
 
Na het middaguur waren er wederom diverse containerbrandjes. In Kamperland ging bij de Rabobank een caravan in vlammen op en in Arnemuiden en Middelburg stonden heggen in brand. In Nieuw- en Sint Joosland ging onder meer een brommer in vlammen op. Aan het begin van de avond brandde in Middelburg een auto uit. Ook ontstond schade aan een andere auto door een tweede brandje.
 
Krabbendijke
In Krabbendijke ontstond 's middags een onrustige situatie toen de politie rond half vijf een personenauto wilde controleren. Volgens de politie bestond het vermoeden dat er in de auto veel zwaar vuurwerk lag. Er werden meerdere eenheden opgetrommeld en de politie dreef de menigte in groepjes uiteen. Uiteindelijk bleek er in de auto geen illegaal vuurwerk te liggen.

Tips voor een veilig nieuwjaar? Klik hier. Alarmeringen bekijken? Klik hier.

Overzicht nieuwsitems 31 december:
- Schade aan auto door brandje Middelburg
- Schade na binnenbrand in woning
- Auto gaat in vlammen op Radenhove Middelburg
- Containerbrand sGravenpolder
- Containerbrand Molenwater Breskens
- Brandweer rukt uit voor zwaan in 'nood'
- Vrouw ten val op ijs in natuurgebied
- Felle buitenbrand in Nieuwland
- Brommer in brand in Nieuw en Sint Joosland
- Containerbrand Zuidsingel Middelburg
- Brandje in coniferenhaag Middelburg
- Brand op dak van schuurtje in Goes
- Gewonde bij brand 's Gravestraat Clinge
- Schoorsteenbrand Meliskerke

Heeft u foto's van (incidenten tijdens) de jaarwisseling? Stuur ze in!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B (1-1-2009 om 13:12)
Zielig = als volwassene stiekem politie bellen en dan toekijken hoe een minderjarige word opgepakt. om vervolgens de jeugd aso en crimineel te noemen om je daden te "verantwoorden". jezelf eerst een dag opvreten en dan flippen tegen kinderen helpt ook al niet. dit is tog een SAMENLEVING ??
Mieke (1-1-2009 om 13:11)
Wat ik echt belachelijk&hypocriet vind is dat er nu zo gezeikt wordt over vuurwerk, hondenpoep etc ... terwijl dit soort dingen in de jaren '80 (en eerder)nooit een probleem waren!En de grootste zeikerds toen kattenkwaad uit haalden.Hoop in 2009 op meer tolerantie&minder vertrutting!!!
Jeugd (1-1-2009 om 12:36)
Hey, ik heb gister ook vuurwerk afgestoken. toen zei een vrouw boos of wij weg wouden gaan nou dan doen we dan niet zomaar. vraag het gewoon aardig dan gaan we heus wel weg. dat deed in een meneer wel en we gingen gewoon weg dus voortaan gewoon aardig vragen dat helpt beter ;)
Jan (1-1-2009 om 12:30)
Men heeft het constant over een gezamenlijke afsteekplaats voor vuurwerk. Al eens over nagedacht? Middelburg heeft 48.000 inwoners! Verdeeld over 6 locaties? Dit wordt één grote puinhoop met vele gewonden tot gevolg. Laat iedereen gewoon zijn verstand gebruiken en iedereen in zijn waarde laten.
Arnemuidenaar (1-1-2009 om 12:21)
Ik woon in Arnemuiden.Gisteren was het voor ons doen vrij rustig.behalve dat er een prullenbak was opgeblaze, 2 ruiten gesprongen door vuurwerk, heggen in brand en prullenbakken.dat is niets ongewoons in Arnemuiden
Mark (1-1-2009 om 12:08)
Heej mensen wat een gemoper en geklaag zeg hier verschrikelijk gewoon en alle honden bezitters meschien raar hoor maar als je als baasje rustig en normaal reageerd tegen je hond dan zal je hond ook minder bang er van zijn hoor! en anders al die klagers kunnen beter in moperingen gaan wonen inbelgie
Cookie-instellingen beheren