Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke schade na vernielingen

Toegevoegd: 01-01-2009, 13.44 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tijdens de jaarwisseling zijn onder meer een telefooncel, verkeersborden, een prullenbak, een buitendeur en tuinhekjes vernield. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Rond 20.50 uur kwam woensdagavond een stuk zelfgemaakt vuurwerk terecht. De vuurwerkbom, die zat verpakt in een metalen pijp, ontplofte volledig en diverse delen vlogen door een kunststof buitendeur van de keuken van een woning aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen. De deur is compleet vernield. Niemand raakte gewond. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Op de Molenstraat in Oud-Vossemeer werd rond 22.30 uur ontdekt dat diverse vernielingen waren gepleegd. Nabij de supermarkt waren diverse verkeersborden opgeblazen.
 
Ook werd een prullenbak in brand gestoken. De politie gaat een buurtonderzoek doen om er achter te komen door wie de vernielingen zijn gepleegd. De schade is behoorlijk, maar een schadebedrag is nog niet bekend.

In Vlissingen is voor duizenden euro's schade ontstaan toen een telefooncel aan de President Rooseveltlaan werd vernield. De deur werd uit de sponning gesloopt en aan diggelen gegooid. Ook de telefoon zelf lag buiten de cel aan gruzelementen. KPN gaat aangifte doen van de vernieling.

In Nieuw- en Sint Joosland heeft een groep van twintig personen tuinhekjes vernield in de Zeeburgstraat. De politie heeft een automobilist die bij de groep hoorde een boete gegeven voor het rijden onder invloed. Toen de politie ter plekke kwam verspreidde de groep zich en een aantal personen gingen er vandoor. Er werden geen daders gepakt. De gemeente heeft na de vernielingen ook nog een grote stapel oud papier en een fles benzine opgeruimd om brandstichting te voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (2-1-2009 om 15:18)
Kom op zeg...jullie waren nooit jong??? Nooit iets verkeerds gedaan met oud en nieuw??? Dat zou me erg verbazen hoor........
Pierre (2-1-2009 om 08:00)
Sta ik tevens om 00u05 van het mooie vuurwerk te genieten, zie ik de buurman 45+ met zoontje 5 gewoon strijkers in de zinkput gooien, dat is lachuh zeg...en zeker het goede voorbeeld, vandaar dat de jeugd overdag elke zinkput die ze tegen komen belagen met strijkers, want dat doet papa toch ook!!
Pierre (2-1-2009 om 07:58)
Er mag idd wel eens wat strenger worden opgetreden. Vanaf 10uur smorgens kom je al groepjes jeugd tegen, nauwelijks 10 jr, met een rugzak vol met knalvuurwerk. Dan is het leuk als je er een paar afsteekt, maar doe dat voor de deur van je ouders, kunnen zij gelijk de troep opruimen, ipv een ander..
Matthijs (1-1-2009 om 20:05)
Optreden tegen criminelen kost geld. en als ze 1 ding willen voorkomen... Dit soort trieste gastjes moeten ze gewoon voor de komende 10 jaar elke oud en nieuw preventief opsluiten. de kosten daarvoor moeten ze natuurlijk zelf betalen.
Cynthia (1-1-2009 om 19:02)
En dan zijn er ook nog mensen die vinden dat het maar 1 dag per jaar oud/nieuw is en dat het maar moet kunnen. Ja..... HEEL leuk inderdaad, zo'n avondje oud en nieuw vieren! Van mij mag er veel meer politie op straat en veel strenger gestrafd worden.
Van poucke (1-1-2009 om 17:43)
Als dat hun nieuwe "goede voornemens" zijn voor 2009 dan beloofd dat niet veel goeds!! Jammer voor al de mensen die daar weer ongevraagd de dupe van geworden zijn.
Cookie-instellingen beheren