Weerbericht:
Toenemende bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km

23 Arrestaties in nieuwjaarsnacht

Toegevoegd: 01-01-2009, 14.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in totaal 23 personen aangehouden.


In Goes werden diverse arrestaties verricht tijdens een nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen. In totaal werden daar tien arrestaties verricht. Het ging onder meer om mensen die in het bezit waren van drugs en anderen mishandelden of beledigden. Ook was er iemand met een busje pepperspray op zak en verder had ook iemand een valse identiteitskaart bij zich.

Twee Vlissingers van 23 en 24 jaar oud zijn opgepakt in verband met het mishandelen van een 24-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Deze man had een gebroken neus en een snee in een wenkbrauw en moest hiervoor naar het ziekenhuis.

In Middelburg werden rond 00.25 uur op de Markt een 27-jarige man en een 34-jarige man, beiden uit Middelburg, aangehouden. Zij waren in het bezit van illegaal vuurwerk. Tevens bleek, bij fouillering dat ze in het bezit waren van hard- en softdrugs. Een 22-jarige man uit Oosterhout werd op dezelfde locatie opgepakt nadat hij in een horecagelegenheid een portier en een klant had geslagen.

In Vlissingen en Middelburg zijn in totaal vier personen aangehouden wegens vernieling. In de Sterkenburg ricchten twee 16-jarige Vlissingers vernielingen aan aan de ruiten van een trappenhuis. Ook werd een paaltje uit de grond getrokken.

Op de Roozenburglaan in Middelburg werd een 19-jarige gepakt voor brandstichting en vernieling. Ook een 21-jarige man uit 's-Gravehage werd opgepakt voor hetzelfde feit. Een 21-jarige man uit Middelburg die zich met de aanhouding bemoeide werd tevens aangehouden.

Op de Bakkerijstraat in Terneuzen werd rond 02.30 uur een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen opgepakt voor het bezit van harddrugs. Twee andere mannen hadden softdrugs in hun bezit. Ze moesten hier afstand van doen.

De politie hield ook enkele mensen aan die onder invloed van alcohol van alcohol verkeerden en aan het verkeer deelnamen. Op de Guido Gezellestraat in Terneuzen werd een 34-jarige vrouw aangehouden die ruim 2,1 keer te veel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring.

Op de Kennedylaan in Terneuzen werd rond 05.00 uur een 27-jarige automobilist uit 's-Gravenhage aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man meer dan drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. noniem (2-1-2009 om 11:07)
Belgen zijn echt goed, het is de beschaafdste bevolking van heel europa. Dat straalt ook echt van het volk af!
Frans 1 (1-1-2009 om 19:21)
Wat mij wel ieder jaar opvalt is het verschil tussen Nederland en België voor wat de incidenten bij de jaarwisseling.Hier kan Nederland een voorbeeld aan nemen.
Cookie-instellingen beheren