Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Levensgevaarlijke achtervolging gestaakt

Toegevoegd: 01-01-2009, 19.17 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - De politie heeft woensdagmiddag uit veiligheidsoverwegingen een wilde achtervolging door Zeeuws-Vlaanderen gestaakt.


Een politiesurveillance reed rond 15.25 uur over de Veerstraat in Zaamslag toen de bestuurder van een personenauto direct het gas op de plank gooide. De politieagenten in de auto gaven de bestuurder een stopteken, daar voldeed hij niet aan.

De bestuurder van de auto ging steeds harder en gevaarlijker rijden. Voor de agenten was het onverantwoord om de achtervolging nog verder in te zetten, dus daar zijn de agenten maar mee gestopt. De bestuurder reed met snelheden van ruim 90 kilometer per uur door de bebouwde kom.

Hij is wel herkend door de agenten in de politieauto, dus hij kan diverse bekeuringen tegemoet zien. Eén voor het niet voldoen aan een stopteken, één voor zijn hoge snelheid en één voor het inhalen over een verdrijvingsvlak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MotoRob (2-1-2009 om 12:12)
Als ze niet meer opgejaagd worden als een wild beest gaan ze vanzelf wel rustiger rijden en grote risico's vermijden, een terechte keus van de agenten.
Jeroen (2-1-2009 om 11:04)
Bekeuringen via het kenteken, makkelijk ja wanneer ze in een gestolen auto rijden. Moeten de politie gewoon veel meer bevoegdheid geven zowel in eigen land als buitenland zeker nu we een europese unie vormen. Wie niet horen wil moet maar voelen, knuppel erover,die hebben ze toch niet voor niks.
A.Rijpers (2-1-2009 om 10:48)
Klassen van de politie,want niemand zit te wachten op Amerikaanse toestanden waarbij mogelijk onschuldige mensen kunnen verongelukken. Maar die boetes is inderdaad erg mager ,inhouden van het rijbewijs was toch minimaal geweest en dat is een echte straf boetes werken niet.
Souburger (2-1-2009 om 10:33)
Waarom hebben ze hem niet thuis opgewacht,en opgepakt,de auto in beslag nemen,en een tjd in de gevangenis stoppen,wat een maloot .
Rinus (2-1-2009 om 10:29)
Goed doen ze het ook nooit. Als ze tijdens de achtervolging een kind hadden aangerden en achtaf bleek ook nog dat ze de bestuurder kende was de vraag geweest waarom zijn jullie doorgereden en waarom geen bekeuringen naar hem of haar opsturen.
Peter (2-1-2009 om 10:20)
Als dit een witte auto betreft met een aantal jonge gasten er in, wil ik wel aangifte doen. Ik werd namelijk woensdagmiddag rond dat uur bijna omver gereden in Zaamslag. Een stel ? kwamen met een noodgang het dorp binnen, ik liep hard aan de linker kant van de weg, (Total richting Terneuzen.)
Cookie-instellingen beheren