Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Levensgevaarlijke achtervolging gestaakt

Toegevoegd: 01-01-2009, 19.17 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - De politie heeft woensdagmiddag uit veiligheidsoverwegingen een wilde achtervolging door Zeeuws-Vlaanderen gestaakt.


Een politiesurveillance reed rond 15.25 uur over de Veerstraat in Zaamslag toen de bestuurder van een personenauto direct het gas op de plank gooide. De politieagenten in de auto gaven de bestuurder een stopteken, daar voldeed hij niet aan.

De bestuurder van de auto ging steeds harder en gevaarlijker rijden. Voor de agenten was het onverantwoord om de achtervolging nog verder in te zetten, dus daar zijn de agenten maar mee gestopt. De bestuurder reed met snelheden van ruim 90 kilometer per uur door de bebouwde kom.

Hij is wel herkend door de agenten in de politieauto, dus hij kan diverse bekeuringen tegemoet zien. Eén voor het niet voldoen aan een stopteken, één voor zijn hoge snelheid en één voor het inhalen over een verdrijvingsvlak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mau (5-1-2009 om 14:02)
Grappig dat er wordt gesproken over drugsrunners uit België en geen bevoegheden hebben in het buitenland. De laatste keer dat ik nog op de kaart keek lag Zaamslag nog nietaan de grens, wanneer is dat veranderd dan ...? Ze moesten eens wat meer aan knelrijden doen hier, er ontsnappen er te veel !!
W. de Zeeuw (3-1-2009 om 22:19)
Ze staken een achtervolging in Zaamslag? Als je met 90 door Zaamslag rijdt ben je in 10 seconden buiten de bebouwde kom? Kan het echt niet snappen.............
Joop (3-1-2009 om 17:21)
Inderdaad rp, spijkermat ervoor, rijbewijs in de kachel.
Jan (3-1-2009 om 10:09)
@MR.Mikado, goedkoper dan een dagje een racebaan zo groot als zeeuws vlaanderen
Zeeuw (3-1-2009 om 05:49)
@matthijs. De politie gaat zeker niet vrijuit als ze iemand aanrijden. Zelfs al rijden ze met optische en geluidsignalen zijn ze verantwoordelijk voor hun rijgedrag! Dat mag wat mij betreft best veranderen omdat agenten hun leven wagen om met spoed naar een melding te rijden!!!
T. (2-1-2009 om 23:47)
Matthijs, zeg geen dingen als je er geen verstand van hebt. De politie gaat zeker niet altijd vrijuit met dit soort dingen! Weet je wat er dan wordt gezegd? Jullie kennen hem, ga geen wildwest taferelen uithalen maar stuur een bon naar zijn woonadres! Dus, goede keus van de politie!
Cookie-instellingen beheren