Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Middelburgse politie masaal aanwezig tijdens kerstnacht

Toegevoegd: 24-12-2005, 12.28 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De kerstnacht is voor het uitgaansleven één van de topnachten. Elk jaar brengt deze uitgaansnacht echter ook de nodige problemen met zich mee. Vernielingen, vechtpartijen en andere zaken komen vrijwel elke kerstnacht meerdere malen voor.

In Middelburg is de politie daarom vannacht extra aanwezig. Een groot aantal politiemensen zal op de been zijn om de openbare orde en veiligheid te waarborgen. De politie is vanaf tien uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends in het Middelburgse uitgaansgebied aanwezig met onder meer bikers, hondengeleiders en diverse andere voertuigen.

Dat een dergelijke inzet nodig is bleek bijvoorbeeld vorig jaar. Toen werden er diverse personen aangehouden. Dit gebeurde onder meer vanwege opruiend gedrag, openbare dronkenschap, het niet opvolgen van politiebevelen, vernie-lingen, baldadigheid en andere vormen van wangedrag.

Ook werden twee agenten geschopt. Bij dat incident werd pepperspray gebruikt. Bij een ander incident  werd een agent bedreigd en beledigd. Ook toen werd een aanhouding verricht. Dit jaar is overigens, net als voorgaande jaren, ook een busje aanwezig dat speciaal bedoeld is voor het vervoer van arrestanten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren