Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Thoolse brandweer maakt ijsduik

Toegevoegd: 03-01-2009, 22.58 uur
Thoolse brandweer maakt ijsduik
Door: Omroep Tholen
THOLEN - De Thoolse duikvereniging De Snotdolf en duikers van de Thoolse brandweer hebben zaterdag onder het ijs in de haven van Tholen gedoken.


Een ijsduik is een zinvolle oefening voor de duikers en de brandweerlui. Duiken in diep water met een ijslaag erop geeft een heel andere ervaring dan gewoon duiken. Bij elke duik waren een coördinator, een seinmeester, een standby-duiker en twee lopende hulpen aanwezig.

De Thoolse brandweer maakte van de gelegenheid gebruik om een hansa board (redplank) te testen. Het is een uniek middel om slachtoffers veilig en snel te redden vanaf het ijs en uit het water. De lichte plank lijkt op een kano en heeft een groot drijfvermogen en een kijkglas voor zicht onder de plank.

Via een vaste lijn blijft er altijd contact tussen de plank en de hulpverleners op de wal. De plank is zo ontworpen dat een slachtoffer makkelijk op de plank kan worden getrokken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rens (6-1-2009 om 10:55)
Prima om van de gelegenheid gebruik te maken voor deze toch zeer apparte ervaring bij het duiken. het blijkt toch heel anders te zijn , gezien de omstandigheden om dan onder water te zitten. ga zo door en veel veiligheid toegewenst dit jaar voor alle hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren