Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand bij autogarage in Goes

Toegevoegd: 06-01-2009, 00.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets

GOES - Bij een autogarage aan de Anthony Fokkerstraat in Goes heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed.


De brand is vermoedelijk ontstaan in één van de auto op het terrein. Meer dan tien auto's gingen in vlammen op. De brandweer rukte met groot materieel uit omdat bij de eerste melding rond middernacht werd vermoedt dat de brand was overgeslagen naar het nabijgelegen BP-benzinestation.

Een complicerende factor tijdens de brandbestrijding bleek de aanwezigheid van de ondergrondse LPG-tank voor het nabijgelegen BP-tankstation. Een aantal bovengrondse leidingen van deze tank raakten door de brand beschadigd waardoor uit deze leidingen LPG vrij kwam. De voorraadtank zelf leverde geen gevaar op omdat die tegen dit soort situaties beveiligd is. Het duurde anderhalf uur voordat alle LPG gecontroleerd uit de leidingen ontsnapt was. De brandweer bleef al die tijd ter plaatse en hield stralen achter de hand.

13 auto's
Toen het vuur grotendeels geblust was kon de balans worden opgemaakt. Uiteindelijk gingen 11 personenauto's en twee bestelbussen geheel of gedeeltelijk in vlammen op. Eén auto ging vermoedelijk door de brand uit zichzelf rijden en zorgde voor overslag van het vuur naar twee iets verderop geparkeerde auto's.

Volgens de politie is de brand vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De technische recherche doet echter nog aanvullend onderzoek. Het bluswerk vond plaats bij een temperatuur van circa 4 graden onder nul bij een sterke oostenwind. Een strooiwagen werd ingezet om gladheid op de Anthony Fokkerstraat te voorkomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stijn (6-1-2009 om 22:55)
Ooow, wat een zonde van al deze mooie Fordjes :-( Stijn www.fordclub.be
Kees (6-1-2009 om 20:23)
Ook apart dat een auto uit zich zelf gaat rijden
Ikke (6-1-2009 om 19:49)
Er zijn nog genoeg andere auto's Saskia. Dus niet getreurd maar hop naar een andere garage gescheurd.
Magdalena (6-1-2009 om 17:14)
Oh, meiske toch, sneu voor je. maar je otootje komt er wel, wel langer wachten, sterkte hoor
Matthijs (6-1-2009 om 15:38)
Kortsluiting kan zelfs bij -100 brand veroorzaken omdat er erg veel warmte bij vrij komt. het duurt alleen wat langer voordat het echt brand.
V (6-1-2009 om 10:57)
@ Edwin: is dat zo? Bij hoeveel graden ligt het omslagpunt van waar het wel kan gebeuren dan?
Cookie-instellingen beheren