Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Strooifrequentie bijzonder hoog in Hulst

Toegevoegd: 07-01-2009, 14.30 uur
Door: Anne Goudzwaard

HULST - Sinds de sneeuwval van afgelopen maandag wordt er volop gestrooid in de gemeente Hulst. De frequentie waarop er wordt gestrooid is bijzonder hoog. Sinds afgelopen maandag werd er zo'n 80 ton zout gestrooid. In een gemiddeld seizoen, van november tot april, wordt er normaal maar circa 100 ton gebruikt.
 
Vanaf vandaag, woensdag 7 januari, wordt er ook op de plaatsen waar ijs is vast gereden nu ook gestrooid met zand. Ook wordt vanaf vandaag zowel de A-route als de B-route gereden. Dat houdt in dat nu zowel de wijk- en dorpsontsluitingswegen als alle woonstraten worden gestrooid. De hoge alertheid van de gemeentelijke strooidiensten blijft gehandhaafd totdat de situatie weer normaal is.
 
 
 
Bijzondere aandacht is er voor de locaties waar ouderen komen of wonen, daar wordt dan ook handmatig met zout gestrooid. Volgens de gemeente hebben ook haar inwoners een verantwoordelijkheid bij de gladheidsbestrijding. De inwoners zijn immers verplicht om sneeuw en ijs van het voetpad voor of langs hun gebouw of tuin te ruimen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.Elve (7-1-2009 om 23:51)
Goed strooien door de gemeente hulst laat me niet lachen. Het marijkeplein is dagen niet begaanbaar geweest had ik mijn schaatsen aangedaan ik zou der kunnen schaatsen. Sorry maar sinds we bij de gemeente hulst zijn ingedeeld is het wat dat betreft erg achteruitgegaan.
Luc (7-1-2009 om 22:47)
Komen jullie ook schaatsen in de Oosterscheldestraat in Terneuzen?
Dorpsbewoner (7-1-2009 om 22:02)
Nou gemeentewerker, ik heb waardering voor jullie werk. maar in Zuiddorpe waren ze met z'n ACHTEN bezig de kerstbomen opruimen , terwijl het overal erg glad is...ik zou het werk dan toch anders verdelen dan samen boompjes verzamelen.
Brekebeen (7-1-2009 om 20:50)
OPGELET!, er werd alleen gestrooid in de stad hulst, de rest van de omliggende dorpen was een ijsbaan, dit is verkeerde berichtgeving!
Anoniem (7-1-2009 om 17:56)
Alle school kinderen moeten op kloosterzande door het tunneltje op de parrallel weg mogen ze dus niet meer fietsen. maar de president rooseveldstraat is niet gestrooit, zijn al vele kinderen gevallen. op terhole het zelfde door het goede strooien van de gemeente hulst haha niet dus!!!
Gemeentewerker terneuzen (7-1-2009 om 17:16)
Dit gebeurt trouwens ook in terneuzen,waarom zien we daar niks van? een beetje blijk van waardering voor de mannen die in de vrieskou buiten opstraat met de hand staan te strooien zal wel op zijn plaats zijn.
Cookie-instellingen beheren