Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Eerste Zeeuwse huisverbod wegens huiselijk geweld

Toegevoegd: 08-01-2009, 14.25 uur
Door: Anne Goudzwaard
HULST - Voor het eerst heeft de Politie Zeeland iemand een tijdelijk huisverbod opgelegd vanwege huiselijk geweld.


Afgelopen zondag heeft de politie een 48-jarige man in Hulst aangehouden wegens het mishandelen van zijn partner. Hij is voorgeleid en kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd van tien dagen. Het tijdelijk huisverbod is een nieuwe maatregel om huiselijk geweld aan te pakken.

Het verbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn woning niet meer in mag en in die periode ook op geen enkele wijze contact mag op nemen met zijn partner of kinderen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willemjan (9-1-2009 om 00:48)
Zijn gedrag is absoluut niet goed te praten, maar hoe was de thuis-situatie?, waren er vooraf al spanningen tussen beiden? De kinderen verdienen op de eerste plaats hulp en ondersteuning, zij kunnen er immers niets aan doen.
Leeraert (8-1-2009 om 22:07)
Je vergeet als kind nooit,en later als je ouder bent ook niet,vergeven ook niet,en als partner heb je toch meer verdiendt dan geweld,heb het zelf meegemaakt,als kind ook als partner
Matthijs (8-1-2009 om 20:07)
Het idee van het huisverbod is wel goed, maar heb er zeer grote twijfels over of dat ook echt gaat helpen. wat gebeurt er na die 10 dagen? Die man (alhoewel man? een mietje, een echte kerel slaat geen vrouwen) gaat weer naar huis en de elende gaat weer gewoon verder.
Vonck (8-1-2009 om 18:47)
Op het moment dat een man een vrouw begint te mishandelen is het eind zoek. Zoiets gaat negen van de tien keer van kwaad tot erger. En als kind vergeet je echt nooit de manier waarop je vader je moeder behandelde!
Anoniem (8-1-2009 om 17:36)
Aanpakken ,ik heb het zelf in mijn jeugd meegemaakt wat een enorme inpact geeft op je verdere leven.
Remco (8-1-2009 om 17:05)
Dit is inderdaad geweldig. Zo'n oplossing is erg goed!
Cookie-instellingen beheren