Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer houdt ijsduik bij Veerse Meer

Toegevoegd: 10-01-2009, 14.31 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De duikers van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg hebben zaterdag een ijsduik gedaan bij kanohaven De Piet in Arnemuiden.
 
Ombeurten gingen diverse brandweerduikers onder het ijs via speciaal daarvoor gemaakte wakken. Tijdens de oefening werd met name getraind op het van wak tot wak zwemmen. Ook stond de communicatie met de duikleider op het ijs en de duiker onder het ijs centraal. De duikers moesten diverse opdrachten uitvoeren. Zo werd bijvoorbeeld geprobeerd met het veiligheidsmes van onderaf een gat te maken in het ijs.
 
Het komt niet vaak voor dat de brandweer de kans krijgt om een duik te maken onder een ijslaag met de dikte zoals vandaag. Een dergelijke duik is ook niet zonder risico's. Vorige week kwam bij een soortgelijke duik in het Eindhovens Kanaal bij Nuenen een sportduiker om het leven. Voor de veiligheid waren droegen alle betrokkenen vandaag een reddingsvest, waren zij aangelijnd en was er continu een stand-byduiker aanwezig.


De brandweer heeft het ijs uit de wakken na de oefening weer teruggelegd. De Thoolse brandweerduikers hielden overigens vorige week al een soortgelijke oefening.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (11-1-2009 om 10:31)
IJsduiken is een verplicht onderdeel van de opleiding brandweerduiken, aangezien er in ons klimaat niet zo vaak "goed" IJs ligt word nu de kans waargenomen door bijna alle brandweerkorpsen om de vaardigheid te oefenen.
Leon (10-1-2009 om 16:53)
Meer foto's zijn ook via deze link te vinden: http://www.dishoekduikers.nl/news/latest/eindelijk-ijsduiken.html
Jarno p (10-1-2009 om 15:46)
Zo en ik dacht dat ik het koud had vanmiddag. Respect voor deze mannen (en vrouwen ?) hoor.
Cookie-instellingen beheren