Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Damhert afgemaakt na botsing Haamstede

Toegevoegd: 12-01-2009, 17.51 uur
Door: Roland de Jong
BURGH HAAMSTEDE - In Burgh Haamstede is zaterdagmiddag een damhert afgemaakt na een botsing met een auto.


Het dier vluchtte rond 14.00 uur het Gadrabos uit bij de Kloosterweg nadat een groep mensen met honden op luidruchtige wijze door het bos trok. De groep was luid aan het zingen en schreeuwen.

De bok rende de weg op en werd daar aangereden door een voorbijrijdende auto. Het dier moest ter plekke worden afgemaakt vanwege de ernst van zijn verwondingen. Voor zover bekend zijn de inzittenden van de personenauto niet gewond geraakt.




Volgens de milieupolitie is het opzettelijk verstoren van beschermde diersoorten, dus zoals zaterdag in Haamstede gebeurde, strafbaar gesteld in de Flora en Faunawet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Amber (12-1-2009 om 18:24)
Beschermd diersoort jah behalve als de jagers niks te doen hebben dan weten ze ineens niet meer wat beschermd diersoort inhoud
Berend (12-1-2009 om 18:16)
Was het nou al niet de bedoeling dat die beesten daar in die omgeving afgeschoten worden? Dan zie ik er geen verdere problemen in.
Cookie-instellingen beheren