Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Damhert afgemaakt na botsing Haamstede

Toegevoegd: 12-01-2009, 17.51 uur
Door: Roland de Jong
BURGH HAAMSTEDE - In Burgh Haamstede is zaterdagmiddag een damhert afgemaakt na een botsing met een auto.


Het dier vluchtte rond 14.00 uur het Gadrabos uit bij de Kloosterweg nadat een groep mensen met honden op luidruchtige wijze door het bos trok. De groep was luid aan het zingen en schreeuwen.

De bok rende de weg op en werd daar aangereden door een voorbijrijdende auto. Het dier moest ter plekke worden afgemaakt vanwege de ernst van zijn verwondingen. Voor zover bekend zijn de inzittenden van de personenauto niet gewond geraakt.
Volgens de milieupolitie is het opzettelijk verstoren van beschermde diersoorten, dus zoals zaterdag in Haamstede gebeurde, strafbaar gesteld in de Flora en Faunawet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wilemein (13-1-2009 om 21:26)
Het is te vol gebouwd, te veel mensen op een klluitje. ook zou er meer bos moeten zijn
Tom (13-1-2009 om 19:39)
Ja nog ff, dat zingen en schreeuwen doe je maar op het strand als je alleen bent. In een bos doe je rustig, maar ja dat schijnen we niet meer te kunnen in Nederland, respect voor de natuur om ons heen. Je gedragen, dat komt volgens mij alleen nog in een woordenboek voor.
Maarten (13-1-2009 om 18:56)
Sneu?? Deze dieren maken veels te veel kapot! Landbouwbedrijven gelegen aan natuurgebieden waar (dam)herten leven, die hebben elk jaar torenhoge schades van deze beesten. Ook in nabijgelegen dorpen komen deze beesten groente/bloementuintjes leeghalen. Dus zo sneu is jagen hierop niet!!
René (13-1-2009 om 07:42)
Zo komen we er wel vanaf. :-(
Ina (12-1-2009 om 21:12)
Hebben je nu je zin met het verstoren van de jacht? Moet er dan eerst iemand verongelukken door een overstekend dier? Als ze met z'n allen genoeg ruimte zouden hebben in de bossen, kwamen ze niet op de openbare weg. Die beesten lopen er al vanaf de oorlog, er zijn er nu echt te veel.
Daantje (12-1-2009 om 21:08)
Ach wat verschrikkelijk sneu zeg.... Hopelijk pakken ze die onruststokers!
Cookie-instellingen beheren