Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

IJs op veel plekken niet meer betrouwbaar

Toegevoegd: 13-01-2009, 10.12 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het ijs is op veel plekken niet meer betrouwbaar. De kans op ongelukken is daarom extra groot.


Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond dooit het op veel plaatsen en daarom adviseert de organisatie alleen te schaatsen op plekken die gecontroleerd zijn door ijsclubs. "Schaats vooral niet waar het ijs nat is", aldus de KNSB.

In de gemeente Middelburg zijn maandag diverse boormetingen verricht. Het ijs op de Middelburgse vest is niet dik genoeg meer om op te schaatsen. De laag is negen centimeter dik terwijl tien vereist is. Ook het ijs in Park Toorenvliedt haalt de tien centimeter niet.

 
Het ijs in de Veersepoort, Mortiere, de vijvers in De Griffioen en het Oude Gat in Arnemuiden is twaalf centimeter dik. De toertocht toertocht Sluis-Brugge-Sluis werd eerder al gestopt. Volgens de gemeente Sluis zal de politie ingrijpen wanneer mensen toch het ijs op gaan. Ook zullen in Sluis waarschuwingsborden met 'Gevaarlijk ijs' worden geplaatst.

Eind van de week gaat het vermoedelijk weer vriezen. Dan zouden sommige ijslagen weer dik genoeg kunnen worden om op te schaatsen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Antischaatsen (14-1-2009 om 14:08)
Gelukkig kunnen we weer normaal gaan doen! Tijd voor de zomer, das veel lekkerder!!!
Marina (14-1-2009 om 06:53)
Nou geloof het maar niet de ijzers kunnen weer in het vet voorlopig. Veel neerslagkans en temperaturen boven en rond het vriespunt voor de komende 2 weken. Jammer maar helaas
Jordy (13-1-2009 om 20:16)
Laten we hopen dat er snel weer goed ijs komt en dat we niet weer 12 jaar hoeven wachten..!
Susanne (13-1-2009 om 17:13)
Jaaaa ik wil nogmeer schaatsen!
Cookie-instellingen beheren