Weerbericht:
Vannacht (mot)regen. Overdag af en toe zon, tot de avond vrijwel droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Weer grote bromfietscontrole Vlissingen

Toegevoegd: 15-01-2009, 09.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is donderdagochtend opnieuw een grote bromfietscontrole gehouden. In december vond ook al een soortgelijke controle plaats.
 
Dit keer werd de controle, waarbij ook burgemeester Dijkstra van Vlissingen aanwezig was, gehouden rond het Baskenburgplein. De controle vond plaats naar aanleiding van waarnemingen van de politie en klachten van bewoners van de wijk Baskenburg over bromfietsers. De afgelopen tijd werd meerdere keren melding gemaakt van mensen die tegen het verkeer inreden. Ook reden scooterrijders veelvuldig over het trottoir en veroorzaakten hardrijdende en stuntende scooters veelvuldig overlast.


Aan de controle op het Baskenburgplein werkte ook de verkeerspolitie mee. Diverse bromfietsers werden door motoragenten meegenomen naar de controleplaats. Daar werden de brommers op een rollerbank gezet. Ook werden geluidsmetingen gedaan. Burgemeester Dijkstra van Vlissingen nam persoonlijk een kijkje bij de controle.
 
In totaal controleerde de politie ruim dertig bromfietsen. Hiervan bleek maar liefst 80 procent niet in orde. Een aantal bestuurders is heengezonden met een waarschuwing. Zestien anderen kregen een bekeuring. De politie deelde drie boetes uit wegens een snelheidsoverschrijding. Twee anderen voerden niet de juiste verlichting, één persoon droeg geen helm, een ander reed over het fietspad en ook waren er meerdere personen die geen rij- of kentekenbewijs konden tonen.
 
Vijf fietsers kregen een boete voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Zie ook:
- Politie gaat strijd aan met hardrijdende bromfietsers (18-12-2008)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark97 (27-1-2009 om 18:48)
Gewoon een camara ophangen alle brommers hebben nu toch een kenteken??? :P
Stephan (18-1-2009 om 22:10)
Iedereen kan wel zeggen ga eense cht tuig oppakken, wat veel mensne vergeten is dat veel criminele activiteiten gedaan worden met scooters;) kijk maar naar de acties in amsterdam! en ja als je brommer heb die te hard rijdt weetje dat je gepakt kan worden;)
Michiel (18-1-2009 om 17:59)
Haha je brommer zal maar 105 lopen en met een prachtige begrenzer 56 op de rollerbank halen:P politie zou zich beter inzetten voor andere NUTTIGE dingen
VIP (16-1-2009 om 10:56)
Wat een naive reacties soms zeg niet te geloven. Er worden genoeg drankrijders, a-socialen en mensen zonder rijbwijs gepakt. En buitenom dit alles word er ook genoeg tuig gepakt voor menig andere dingen. Het is in de ogen van vele nooit goed wat de politie ook doet. Zeiken en klagen is makkelijk
Melvin (16-1-2009 om 07:36)
Wat een kansloze actie beetje jongeren oppakken die een paar km te hard rijden trieste zaak ze kunne beter is een beetje echte misdaden oplossen dan dit gezeik.
...... (15-1-2009 om 23:27)
Dus door rollerbanken pak je de stuntende scooters aan die over het troitoir rijden. zou je niet beter een camera ophangen scooters hebben nu toch een kenteken.
Cookie-instellingen beheren