Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Weer grote bromfietscontrole Vlissingen

Toegevoegd: 15-01-2009, 09.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is donderdagochtend opnieuw een grote bromfietscontrole gehouden. In december vond ook al een soortgelijke controle plaats.
 
Dit keer werd de controle, waarbij ook burgemeester Dijkstra van Vlissingen aanwezig was, gehouden rond het Baskenburgplein. De controle vond plaats naar aanleiding van waarnemingen van de politie en klachten van bewoners van de wijk Baskenburg over bromfietsers. De afgelopen tijd werd meerdere keren melding gemaakt van mensen die tegen het verkeer inreden. Ook reden scooterrijders veelvuldig over het trottoir en veroorzaakten hardrijdende en stuntende scooters veelvuldig overlast.


Aan de controle op het Baskenburgplein werkte ook de verkeerspolitie mee. Diverse bromfietsers werden door motoragenten meegenomen naar de controleplaats. Daar werden de brommers op een rollerbank gezet. Ook werden geluidsmetingen gedaan. Burgemeester Dijkstra van Vlissingen nam persoonlijk een kijkje bij de controle.
 
In totaal controleerde de politie ruim dertig bromfietsen. Hiervan bleek maar liefst 80 procent niet in orde. Een aantal bestuurders is heengezonden met een waarschuwing. Zestien anderen kregen een bekeuring. De politie deelde drie boetes uit wegens een snelheidsoverschrijding. Twee anderen voerden niet de juiste verlichting, één persoon droeg geen helm, een ander reed over het fietspad en ook waren er meerdere personen die geen rij- of kentekenbewijs konden tonen.
 
Vijf fietsers kregen een boete voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Zie ook:
- Politie gaat strijd aan met hardrijdende bromfietsers (18-12-2008)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (15-1-2009 om 18:23)
@Duimverdient: Wat een ongelovelijke onzin ben je aan het uitkramen! Scooterrijders zijn 9 v/d 10 keer pubers die graag stoer (aso) doen. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat ze dat ook doen zodra ze hun rijbewijs hebben. Er zijn uitzonderingen, maar ik vind het wel erg kort door de bocht.
Leo (15-1-2009 om 15:16)
Erg naief om te denken dat het weer onschuldige schooljeugd is: ook hiertussen zitten zat opgevoerde scooters en verkeersmaniakken. Dat weet iedereen... Blijf ze lekker op de huid zitten en haal de roekeloze figuren er tussenuit: de onschuldigen hebben toch niks te vrezen? Zo simpel is het.
Mozes (15-1-2009 om 14:38)
Vind dit zelf een nogal kansloze actie, zodra er een rollerbank staat is dit ook op internet en via sms te lezen, dus welke idioot zal er dan nog daar langsscheuren
Jan-kees (15-1-2009 om 13:39)
Inderdaad is het zo dat nu weer de schoolgaande jeugd de pineut is. De raddraaiers die op hun achtwiel rijdend de Pres. Rooseveltlaan onveilig maken pak je hier echt niet mee. Natuurlijk dient een (brom)fiets in orde te zijn, maar er zijn veel belangrijkere zaken die aangepakt moeten worden.
Andere rien (15-1-2009 om 13:27)
Ze moeten toch ergens beginnen. Als ze eerst de auto's aanpakken roept iedereen 'waarom pakken ze niet eerst eens die scooterrijders aan', nou bij deze dus. Van mij mogen ze hoor, ik ben er voor. Ik rijd toch geen scooter meer.
Richard (15-1-2009 om 13:04)
Overlast in de wijk... moet je ook echt midden in de wijk een rollerbank zetten.. weet je zeker dat er genoeg overlast is
Cookie-instellingen beheren