Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Weer grote bromfietscontrole Vlissingen

Toegevoegd: 15-01-2009, 09.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is donderdagochtend opnieuw een grote bromfietscontrole gehouden. In december vond ook al een soortgelijke controle plaats.
 
Dit keer werd de controle, waarbij ook burgemeester Dijkstra van Vlissingen aanwezig was, gehouden rond het Baskenburgplein. De controle vond plaats naar aanleiding van waarnemingen van de politie en klachten van bewoners van de wijk Baskenburg over bromfietsers. De afgelopen tijd werd meerdere keren melding gemaakt van mensen die tegen het verkeer inreden. Ook reden scooterrijders veelvuldig over het trottoir en veroorzaakten hardrijdende en stuntende scooters veelvuldig overlast.


Aan de controle op het Baskenburgplein werkte ook de verkeerspolitie mee. Diverse bromfietsers werden door motoragenten meegenomen naar de controleplaats. Daar werden de brommers op een rollerbank gezet. Ook werden geluidsmetingen gedaan. Burgemeester Dijkstra van Vlissingen nam persoonlijk een kijkje bij de controle.
 
In totaal controleerde de politie ruim dertig bromfietsen. Hiervan bleek maar liefst 80 procent niet in orde. Een aantal bestuurders is heengezonden met een waarschuwing. Zestien anderen kregen een bekeuring. De politie deelde drie boetes uit wegens een snelheidsoverschrijding. Twee anderen voerden niet de juiste verlichting, één persoon droeg geen helm, een ander reed over het fietspad en ook waren er meerdere personen die geen rij- of kentekenbewijs konden tonen.
 
Vijf fietsers kregen een boete voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Zie ook:
- Politie gaat strijd aan met hardrijdende bromfietsers (18-12-2008)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Souburger (15-1-2009 om 13:04)
Goede actie,doe dan ook veel meer controlles op de oudevlissingse weg,ouders en kinderen die het gewoon vertikken om hun licht aan te zitten,maar de controles op scooters blijven doen,ik ben ook een scooterrijder,van mij mag deze actie ,goeie zaak .
Duimverdient (15-1-2009 om 12:51)
Het is goed dat de politie vele bromfietsrijder in de gaten houd en vaak controleren. Als u netjes rijd en uw bromfiets is ok ,dan heeft u niets te vrezen. De A-sociale bromfietsrijders nu ,doen het later ook met een auto/vrachtauto/motor ook. En dan is het probleem groter. Doorgaan politie.
John (15-1-2009 om 12:26)
Goed Werk Mannen en Vrouwen. Pakken Die Hap.
Rien (15-1-2009 om 12:16)
Wat een machtsvertoon voor een scooter -pak de echte criminaliteit eens aan of durven ze dat niet?
Willy (15-1-2009 om 11:28)
Hard aanpakken is oké maar dan ook die aso automobilisten
Mozes (15-1-2009 om 10:49)
Het betreft hier dus meestal jongeren die onderweg naar school zijn, het tuig dat voor overlast zorgt ligt dan nog hun roes uit te slapen, en komen rond een uur of 3 s'middag uit hun nest. om de buurt weer te ergeren.
Cookie-instellingen beheren